„БДЖ - Товарни превози“ ЕООД завърши първите шест месеца на

...
„БДЖ - Товарни превози“ ЕООД завърши първите шест месеца на
Коментари Харесай

Финансов резултат на „БДЖ - Товарни превози“ ЕООД за първите шест месеца на 2020 г.

„ БДЖ - Товарни транспорти “ ЕООД приключи първите шест месеца на 2020 година в устойчиво финансово положение. Чистият размер на капитала на сдружението – разликата сред цената на активите и всички отговорности на предприятието е 82 млн. лева, т.е. сдружението е добре капитализирано.

Въпреки мощно влошената икономическа конюнктура в резултат на пандемията COVID-19, „ БДЖ - Товарни транспорти “ ЕООД резервира размера превозени товари за шестмесечието, превозени са 3 707,11 хиляди тона товари, с 15,43 хиляди тона или 0,41% по-малко спрямо миналата година. Приходите са 60,6 млн. лева, с 2.5 млн. лева повече в съпоставяне със същия интервал на 2019 година

През посочения интервал, в положение на утежняване на икономическите индикатори в международен мащаб, компанията усили пазарния си дял в товарните жп транспорти с повече от 5 % в осъществяване на заложения в бизнес проекта на сдружението плануван транспорт от над 7,5 млн. тона товари през 2020 година

През първото шестмесечие на 2020 година „ БДЖ - Товарни транспорти “ ЕООД е понижило разноските за външни услуги с 37 % (2.3 млн. Лв.) и е запазило равнището на разноски за личния състав, макар нарастването на всички хонорари в предприятието с индексиране на минималната работна заплата.

В същото време, при опазване на размера на превозените товари, с усъвършенстване и метаморфоза на работните процеси в сдружението са регистрирани 21% (654 хиляди лева.) понижение на разноските за дизелово гориво. Постигнати са и 27 % понижение на цената на тяговата електрическа енергия.

С цел превъзмогване на изоставането в ремонтната стратегия от предишни години, „ БДЖ - Товарни транспорти “ ЕООД влага в капитални и настоящи поправки на преносим жп състав с 1 млн. лева или 80% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

За всички остарели отговорности са подписани съглашения за погашение със съответните погасителни проекти, които се обслужват постоянно.

По този метод „ БДЖ - Товарни транспорти “ ЕООД реализира EBITDA за шестмесечието на 2020 година от + 1.4 млн. лева

Постигнатите позитивни резултати са на фона на сериозното нарастване на сумарните разноски за настоящите и въведени нови такси за достъп и прилагане на инфраструктурата в размер на 4 млн. лева по отношение на същия интервал на 2019 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР