БДЖ ще осигури превоза на участници и техните велосипеди в

...
БДЖ ще осигури превоза на участници и техните велосипеди в
Коментари Харесай

БДЖ ще осигури превоза на участници и техните велосипеди в „Байк и Рън за Чепън”

БДЖ ще обезпечи транспорта на участници и техните колела в годишното съревнование „ Байк и Рън за Чепън ”, което ще се организира на следващия ден /29-и април/. Тази година конкуренцията ще се завърне към пролетните издания за дванадесетата си конкуренция и ще притегли в региона на Драгоман и Чепън планина фенове на планинското тичане и колоездене от всички възрасти. БДЖ към този момент е обичаен сътрудник на надпреварата в продължение на девет следващи години.

Голяма част от участниците в самодейността ще пътуват с трен по маршрута от София до Драгоман и назад дружно със своите колела. За тяхното комфортно напредване БДЖ ще обезпечи превозa на велосипедите им в съставa на два влака, движещи се по този маршрут. Това са утринният крайградски пътнически трен № 10200, който отпътува от София в 05:20 ч. и идва в Драгоман в 06:25 ч., и следобедният крайградски пътнически трен № 10209, който потегля от Драгoман в 16:10 ч. и идва на Централна гара София в 17:10 ч.

Основна цел на „ Байк и Рън за Чепън “ е да разпространява велосипеда и бягането като здравословни способи за напредване, а тази година надпреварата още веднъж ще поддържа благородната идея за предпазване на вековните дървета в България, с цел да бъде интензивен процеса по локализиране и картиране на вековни дървета и по този начин да се резервира по-голямата част от тези феноменални екосистеми. Като представител на най-екологичния превоз, а точно железопътния, БДЖ поддържа самодейността, като обезпечава специфични композиции с вагони за транспорт на велосипедите на над 50 участника.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР