БДЖ предвижда въвеждане на мобилно приложение за издаване на билети. На

...
БДЖ предвижда въвеждане на мобилно приложение за издаване на билети. На
Коментари Харесай

Ще купуваме билети за БДЖ с нова система – ще поскъпне ли пътуването с влак?

БДЖ планува въвеждане на мобилно приложение за издаване на билети. 

„ На база 10-годишния си опит с издаващата система БДЖ реши да надгради услугата и да вкара напълно нова билетоиздаваща система, която да е съвременна, интегрирана и да разрешава както нови софтуерни способи, по този начин и да добави нови канали за продажба на билети “, съобщи председателят на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ доцент Юлия Варадинова в студиото на „ България заран “.

Освен посредством уеб основания портал, билети ще могат да се купуват и от вендинг машини, PDA мобилни устройва и от мобилно приложение, посочи още тя.

„ Приложението е с функционалност за обмисляне на самото пътешестване. Новата система, която предвиждаме да изградим, е интегрирана, т.е. ще има опция да се интегрира с сходни билетоиздаващи системи за всички типове транспорт в страната и чужбина. Идеята е системата да разрешава функционалност. PDA устройствата са мобилни устройства, ще бъдат закупени 420 броя, които ще бъдат в транспортния личен състав. Предвижда се пасажерът да може да си закупи билет и с ПОС терминал “, стана ясно от думите на доцент Варадинова.

По мотив билетоиздаващата система е пуснато пазарно изследване при започване на февруари, като към този момент има деклариран интерес за присъединяване от 7 български и задгранични компании, уточни пред Bulgaria ON AIR председателят на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “.

„ Ще разгледаме офертите, ще се ориентираме в ценовия диапазон. Ще изработим методика, по която ще оценим кандидатстващите компании. Оценяването няма да е единствено на база най-ниска цена, тъй като за нас е значимо тази система да дава разнообразни функционалности, добра техническа поддръжка. Амбицията ни е до края на годината да пуснем новата билетоиздаваща система в цялостната ѝ функционалност “, разгласи гостът.

Доц. Варадинова напомни, че от август насам са подписани редица контракти, осигуряващи по-добри услуги. Единият от тях е закупуване на 10 броя локомотиви „ Смартрон “.

„ Относно повишаването на билети, сега се работи. Разработват се разнообразни разновидности, прави се ценова политика. Ще има повишение на цените, така като от 2018 г. цените на билетите напълно не са пипани. Изследванията са ни в посока на ценовата търпимост на нашите клиенти. Не мога да се наемам с прецизен %, само че имаме два аспекта – повишението на цените на горивата и инфлационните процеси, другият е повишението на даването на качествена услуга “, разяснява още доцент Варадинова.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР