БДЖ предприе незабавни действия по изолиране на подвижния състав от

...
БДЖ предприе незабавни действия по изолиране на подвижния състав от
Коментари Харесай

Болният от коронавирус варненец пътувал от София с влак, персоналът му е изолиран


БДЖ предприе незабавни дейности по уединяване на преносимия състав от вагони, с който е обслужен бързият трен № 2601 от София за Варна на дата 14.03.2020 година Мярката е подхваната, откакто е открито, че диагностициран с ковид пациент е пътувал с този трен. Става въпрос за мъжа, за който по-рано стана ясно, че е настанен в болница „ Света Марина “ в Морската столица, откакто е пътувал до Бергамо в Италия, а по-късно и до Испания, преди да се прибере у нас.

Четирите вагона от състава на влака са изолирани и сложени под карантина. Превозният личен състав, който е бил на промяна във влака, също е подложен под карантина, като на чиновниците са взети проби за проучване.

Националният железопътен транспортьор предлага на своите клиенти да съблюдават висока персонална хигиена като постоянно третират ръцете си с мокри кърпи и дезифектантни разтвори след сбъднат досег с предмети на публични места, да следят здравословното си положение и да не подхващат пътешестване при съществуващи здравословни проблеми или видяни признаци на дискомфорт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР