“БДЖ - Пътнически превози иска да наеме 5 електрически магистрални

...
“БДЖ - Пътнически превози иска да наеме 5 електрически магистрални
Коментари Харесай

БДЖ търси локомотиви под наем, за да няма спрели влакове

“БДЖ - Пътнически транспорти ” желае да наеме 5 електрически магистрални локомотива с алтернатива за още 5 спомагателни за период от 24 месеца с опция за удължение с още година при нужда. За задачата холдингът е пуснал социална поръчка с планирана стойност 25 688 200 лева без Данък добавена стойност, написа в. " 24 часа ".
Това обгръща осъществяването в цялостен размер - за 10 локомотива и период от 36 месеца. Освен това се включва обезпечаването на цялостна техническа поддръжка, ремонт и застраховка, както и осъществяването на образование на машинисти и личен състав за работа с локомотивите. Това ще бъдат 25 машинисти и 10 души ремонтен личен състав.
Наемът на локомотиви се постанова като средносрочна мярка, с цел да не стопират влакове. Тя е съобразена и със периодите за осъществяване на подписаните контракти за ремонт и осъществяването на процедурите за доставка на нов преносим състав, прецизират от сдружението.
Предвидено е всеки един локомотив да изминава най-малко 250 хиляди км на година. При пораждане на техническа нередовност или друга причина, която попречва използването на локомотива в придвижване, неизправният преносим състав ще бъде сменен с различен.
Минималната скорост на локомотивите би трябвало да е 140 км/ч, а електрическата мощ - над 5 мвт. Машините би трябвало да са създадени след 1995 година и да са били в употреба през последната календарна година.
За да завоюва поръчката, най-силно искащият ще би трябвало да даде най-ниска оферта като първо изискване. Оферти се подават до 16:45 часа на 30 април. 
Тази социална поръчка се чакаше повече от месец. Засега БДЖ са наели единствено един локомотив, защото той беше единственият препоръчан по провалената предходна поръчка за наем на 8 дружно с локомотивни бригади. Наетата машина е създадена от датската компания Scandia, благосъстоятелност на DB Schenker Rail, дъщерна на Deutsche Bahn.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР