БДЖ, Фондация Америка за България“ и Регионалния исторически музей в

...
БДЖ, Фондация Америка за България“ и Регионалния исторически музей в
Коментари Харесай

Регионалният исторически музей във Враца със съвместна кампания с БДЖ

БДЖ, Фондация „ Америка за България “ и Регионалния исторически музей в гр. Враца организират взаимна акция за разпространение на града като атрактивна туристическа дестинация.

За задачата всички пътуващи по направлението сред София и Видин могат да запазят билета от своето пътешестване с влака, против който ще получат отстъпка от общоприетата входна такса при посещаване в Регионалния исторически музей в гр. Враца, оповестяват от БДЖ. 

Посетителите в музея могат да прегледат експозицията „ Врачански съкровища “ в обновената зала, която дава прекарване за всички сетива - зрение, слух, подушване и досег.

Посетителите могат да усетят аромата на лаврово дърво и да допрян и усетят детайлната направа на сребърния наколенник. Колекцията се състои от над 300 разнородни предмета от Античността, Средновековието и Възраждането, направени от злато, сребро и бронз.

При визитата си в музея не е за пропускане и една от най-впечатляващите зали, в която се съхранява съкровището от Рогозен. Съкровището се състои от 165 съда с общо тегло 20 кг, направени от сребро и украсени посредством позлатяване. Това е и най-голямата сребърна находка в България. В Регионалния исторически музей в гр. Враца могат да бъдат прегледани и залите, отдадени на Ботевите четници, както и на първата издигната атомна електрическа централа у нас в гр. Козлодуй.

До края на годината на гърба на всеки билет за пътешестване с трен по направленията към Северозападна България е изобразена фотография с текст за отстъпка от общоприетата входна такса, който би трябвало посетителите да показват на входа на музея.

БДЖ като единствения народен железопътен транспортьор в България поддържа всички начинания за развиване на българския туризъм и популяризирането на естествените и културно-исторически забележителности в страната, за достигането до които влакът може да бъде главно транспортно средство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР