БДЖ – Пътнически превози“ започна да тества електронно издаване на

...
БДЖ – Пътнически превози“ започна да тества електронно издаване на
Коментари Харесай

БДЖ тества електронно издаване на билети във влаковете

" БДЖ – Пътнически транспорти “ стартира да тества електронно издаване на билети във влаковете. От началото на предходната седмица държавното сдружение работи пробно само по направленията София – Враца – Видин и София – Враца – Лом, оповестяват от пресцентъра. Идеята е такива билети да могат да се издават и по други линии непосредствено от транспортния личен състав посредством така наречен PDA устройства.
По време тестовия интервал ще бъдат отстранени всички нередности, свързани с мобилната връзка и други зародили неточности по време на работата на устройствата. Така пътуващите ще могат да се доставят с билети за трен за пътешестване и с прехвърляне във възелни гари в цялата страна. След усъвършенстване на неточностите поетапно ще бъде повишен броя на влаковете и маршрутите, по които ще се предлага тази услуга, оповестяват от превозвача.
Електронното издаване на билети във влакове посредством PDA устройства доста улеснява процеса за транспортния личен състав, защото билета се отпечатва автоматизирано единствено с натискането на няколко бутона от менюто на устройството. Така не е належащо да бъдат попълвани бланки на ръка, което лишава повече време и е обвързвано с редица неудобства в работата на чиновниците.
От пресцентъра допълват, че PDA устройствата са свързани централно с билетоиздаващата система, което автоматизирано подава данни в действително време непосредствено в системата за осъществените продажби.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР