Бдин /Видин/ спечели ценна победа с 1:0 срещу Черноморец /Бургас/

...
Бдин /Видин/ спечели ценна победа с 1:0 срещу Черноморец /Бургас/
Коментари Харесай

Бдин победи с 1:0 Черноморец /Бургас/ /снимки/

" Бдин " /Видин/ завоюва скъпа победа с 1:0 против " Черноморец " /Бургас/ в среща от 19 кръг на Втора футболна лига.
Единственото попадение в мача означи Цветомир Тодоров. Гостите от Бургас доиграха мача с човек по-малко. 
Мачът стартира с напън на " Черноморец ". Първият удар към едната от двете порти насочи Филип Ангелов. Изстрелът му в 7-ата минута мина над напречната греда на домакините. Бдинци дадоха отговор със мощен удар на Владимир Айтов от границата на наказателното поле, избит от стража на гостите. Домакините взеха териториален превес към средата на първата част. В 26-ата минута изстрел с глава на Даниел Стоянов разтресе напречната греда на " Черноморец " след центриране от корнер на Николай Цветков. Две минути по-късно Цветомир Тодоров откри резултата, откакто засече центриране по тревата от Тома Ушагелов. В 33-ата минута резултатът можеше да бъде подсилен, само че рискови изстрели на Тодоров и Николай Цветков не откриха задачата. В края на полувремето гостите от Бургас още веднъж се настаниха по-трайно в половината на " Бдин ", само че ударите на Павлов и Петков не затрудниха вратаря Иван Василев.
В началото на втората част Ушагелов опита да порази вратата на " акулите ", само че вратарят улови. Гостите още веднъж натиснаха в опит да извърнат резултата в своя изгода. Капитанът Живко Петков и влезлият като запаса Венцислав Славов имаха шансове за гол, само че не сполучиха. Устремът на гостите бе прекършен в 79-ата минута, когато останаха с човек по-малко на терена. При контраофанзива на " Бдин " Радослав Захариев се откъсваше лице в лице с вратаря, само че бе съборен от бранителя на " Черноморец " Мариян Димитров, който справедливо получи втори жълт картон. Опитът за заключителен напън на бургазлии не даде резултат, домакините се оправиха в отбрана и мачът разумно приключи с победа за " Бдин ".
" Черноморец " не е от тимовете, които се предават елементарно, виждате, че мъчно губят. Благодаря на футболистите, че взеха всичко драговолно и този мач безусловно всички, без изключение, демонстрираха борба, демонстрираха себераздаване, демонстрираха дисциплинираност. Успяхме да вкараме гол, ударихме греда, имахме още една-две обстановки. Напоследък представянето ни, както и в мача за купата против " Берое ", не е неприятно. Да, желае ни се на всички и на цялата общност да е доста по-добро, само че - всичко с времето си. В момента се стараем да трупаме колкото може повече точки, само че по-важното е след края на полусезона какво ще се прави ", сподели наставникът на " Бдин " Живко Желев.
Сами сме си отговорни за загубата във Видин, съобщи старши-треньорът на " Черноморец " Ангел Стойков:
" Започнахме по най-хубавия метод мача, не бяхме съсредоточени, само че все пак имахме обстановки, леко печелехме единоборства. За домакините беше витално значим този мач и си го изиграха както би трябвало. Второто полувреме тотално превъзходство за нас, много обстановки имахме пред противниковата врата, само че неумението ни и най-много да поемеш отговорност да нанесеш голов удар... Нашите проблеми си ги знаем и би трябвало да приключим оптимално сполучливо последния мач и да търсим метод да поправяме нещата, тъй като по този метод няма да успеем. "
Със извоюваните през днешния ден 3 точки тимът на " Бдин " се изкачи с едно място в класирането и към този момент е на 17-а позиция.
Преди зимната пауза в шампионата " Бдин " ще изиграе още два мача - гостувания на " Марек " /Дупница/ и на " Янтра " /Габрово/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР