Бдение в Русе за 11-годишното дете, което загина вчера при

...
Бдение в Русе за 11-годишното дете, което загина вчера при
Коментари Харесай

Бдение в Русе за 11-годишното дете, ударено от мълния

Бдение в Русе за 11-годишното дете, което почина през вчерашния ден при удара от гръмотевица. Инцидентът стана по време на подготовка на стадион " Дунав ", като второ дете се бори за живота си в болница.

Прокуратурата и междуведомствена комисия ревизират дали спортното оборудване дава отговор на всички условия за сигурност. Изясняват се и дейностите на треньорите.

Мълнията удря двете деца в края на тренировката.

„ Нелеп случай. За страдание с съдбовен край за едно от децата. Дай Боже другото да се оправи. Ако е имало някакви предпоставки, ние постоянно предпазваме децата, дори отлагаме тренировки, не се тренира в дадената обстановка “, изясни треньорът Динко Дерменджев.

„ Снощи до 24 часа сме били с криминалисти, които споделят, че не могат да проумеят по какъв начин се е случило, има високи здания, има гръмоотводи отвред, че е блъснало тъкмо детенцето “, сподели Диян Димов, ръководител на УС на ФК " Дунав ".

Детето, което оцеля, към момента е с заплаха за живота, само че е изведено от кома и диша независимо.

„ От проучванията си проличава една политравма на целия организъм, обиден е мозък, бял дроб, черен дроб “, уточни пред Би Ти Ви доктор Бланш Ангелова, шеф на Интензивното поделение по анестезиология и реанимация в УМБАЛ " Медика " -Русе.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР