ББР Микрофинансиране, част от Групата на Българската банка за развитие,

...
ББР Микрофинансиране, част от Групата на Българската банка за развитие,
Коментари Харесай

По пътя на успеха с ББР Микрофинансиране“

" ББР Микрофинансиране " , част от Групата на Българската банка за развиване , продължава сполучливото си партньорство с Европейския капиталов фонд (ЕИФ) по програмата InvestEU. Благодарение на подписаното през 2023 година гаранционно съглашение , досега е обезпечена помощ за микро сдружения в размер на 4 182 800 лева

" ББР Микрофинансиране " извършва сполучливо задачата си да подава ръка на компании без история и микро компании , нуждаещи се от капитал за оборотни потребности и напредък. С гаранцията на ЕИФ сдружението отпуска левовата равноценност на до 50 000 евро заеми на предприятия, които правят активност в България.

Сред фирмите, които дължат триумфа си на опцията да получат пресен запас без материално поръчителство , е един от водещите производители у нас на скални украшения, имитиращи натурален камък - " Рим-Рок България ". Зрелищният дизайн е шлагер в оборудването на атракциони през последните години, само че

конкуренцията в сектора е сериозна.

Компанията се е специализирала в построяването на изкуствени пещери, скали, водопади, екстериор и интериор на хотели, къщи и музеи. Нейно дело са аквапарковете в курорта Албена, Приморско и Благоевград, СПА Комплекс " Св. Георги " в с. Балдево и други

Автор е и на реконструкцията в столичната Зоологическа градина, където пресъздава естествената среда на животните с акуратен дизайн и украса на клетките.

С помощта на финансовите специалисти от " ББР Микрофинансиране " , " Рим-Рок България " основава бизнес проект за развиване и съумява да отговори на високите условия на клиентите. Фирмата получава капиталови средства за ремонт въз основата си, както и оборотни средства за първични материали, с които да създава атрактивните камъни. Това й дава сигурност да разшири активността си и да се утвърди на пазара.

Създаденият от " Рим-Рок " експозиционен мразовит аквариум впечатлява в Природонаучния музей в Пловдив. Идеята за експозицията " Полюси ", която е изключително обичана на децата със своя реален пейзаж, се ражда след среща с полярния откривател проф. Христо Пимпирев, като част от средствата, получени от " ББР Микрофинансиране ", ще имат и обществена задача. Ще бъдат употребявани от компанията за основаване на обучителен център. Целта е да се образоват деца, които са в неравностойно състояние и имат изявени способности, като може да им се оферират и работни места в областта на дизайна.

Да насърчим нововъведенията

Сред нашумелите компании в портфолиото на " ББР Микрофинансиране " е и Казва.бг. Тя предлага новаторската система " Холър " , която разрешава на компаниите да знаят какъв брой са удовлетворени клиентите им в съответен миг. " Холър " е повсеместен инструмент за разговор сред дадена организация и голям брой хора (потребители).

" Създадохме улеснението всеки жител или консуматор, отваряйки един линк на телефона си, единствено с придвижване на пръстите да може да осведоми непосредствено мениджмънта на компания или кмета на община по какъв начин прави оценка услуга, артикул или обслужването в дадена институция ", споделя шефът на платформата Радослав Райков .

Holler. Live BV е основана през 2017 година в Амстердам с инвестиция на локални бизнес ангели.

" Компанията е холандска, само че екипът, който сътвори създаването, е напълно български ", добавя Райков.

Две години след старта си Holler печели второ място на един от панелите в най-голямото експо за нововъведения и започващи компании в Европа - ВиваТек Париж 2019. Огромен триумф за компанията е и избирането й измежду над 3 000 други започващи компании за присъединяване в най-големия развъдник за нововъведения в Европа - Station F, Париж.

Клиенти на Holler. Live BV стават най-голямата застрахователна компания в Австрия, градският превоз на Лисабон, Португалската държавна железница, Община Амстердам и други

През 2022 година новаторската система за премерване на потребителската задоволеност навлиза и на българския пазар, с помощта на стратегическото си партньорство с Market Links.

У нас тя се употребява от телевизия bTV, Центъра за градска подвижност, общините Димитровград и Ловеч, и други

Телевизията съумя да разчупи обичайния модел на еднопосочна връзка с аудиторията, като търси интензивно мнението на феновете по настоящите тематики и събития от деня. Чрез нововъведението на Холър те могат да се включват в ефира, като сканират непосредствено от тв приемника си специфичен QR код, ситуиран на видно място на екрана.

Системата подсигурява бистрота и цялостно сходство с Европейските наставления за отбрана на персоналните данни.

За да продължат да разпростират бизнеса си, иноваторите се обръщат към " ББР Микрофинансиране " и получават заем по стратегия InvestEU . Благодарение на гаранцията от ЕИФ, " ББР Микрофинансиране " не изисква даване на материално поръчителство по заема , а единствено персонална гаранция от притежателя на компанията.

" Те повярваха в нас и ни оказват помощ да растем. Така съумяваме да интегрираме интензивно системата Холър ", признателен е Радослав Райков. Това ще обезпечи на от ден на ден компании в страната опцията за бърза и комфортна връзка с клиентите им, измервайки и степента на потребителската задоволеност.

" ББР Микрофинансиране " ще продължи да поддържа микро клиенти със средства по стратегия InvestEU до 2026 година Дъщерното сдружение на Българската банка за развиване продължава да работи интензивно за възстановяване на достъпа на компаниите до финансови услуги, способства за основаването и запазването на работни места, и подкрепя бизнесмените да развиват своите бизнес хрумвания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР