ББР e с най-висока капиталова адекватност в страната и рейтинг

...
ББР e с най-висока капиталова адекватност в страната и рейтинг
Коментари Харесай

Българската банка за развитие с близо 50% ръст на печалбата за деветмесечието на 2019 г.

ББР e с най-висока финансова адекватност в страната и рейтинг „ BBB “ със постоянна вероятност
Близо 50% е растежът на облагата на ББР за деветмесечието по отношение на същия интервал на 2018 година, като финансовата институция е осъществила облага в размер на 22 млн. лева Ръстът на финансовия резултат на банката е доста по-висок от междинния за банковата система у нас, който е с годишно нарастване от 4,2 на 100. От облагата си за 2018 година ББР разпредели дял в размер на 20.1 млн. лева в бюджета на страната.
Българската банка за развиване е и с най-висока финансова адекватност у нас. В края на септември тя е 31%. Коефициентът на ликвидно покритие на ББР е 558%, което е надалеч над междинното за банковата система и доста над регулаторно изискуемата норма от 100% ликвидно покритие.
Продължава последователното развиване на кредитната активност в поддръжка на развиването на националната стопанска система, като за първите девет месеца нарастването на предоставените от ББР заеми е 9%, с което банката е в топ 10 на финансовите институции в страната с най-вече отпуснати заеми към предприятия.
Банката сполучливо притегля финансов запас от интернационалните институции, без да ангажира националния бюджет с държавни гаранции, като обезпечава финансиране за българския бизнес въз основа на положителното си финансово положение. От началото на 2019 година размерът на привлечените за лична сметка средства от интернационалните финансови институции нараства над два пъти, като е достигнал 1 164 млн. лв..
Рейтинговата организация Fitch удостовери рейтинга на ББР “BBB ”, като вероятността се трансформира на постоянна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР