Базираната в Цюрих комисия, подготвяща бъдещата дейност на Организацията на

...
Базираната в Цюрих комисия, подготвяща бъдещата дейност на Организацията на
Коментари Харесай

Две сеизмични събития са засечени в Северна Корея

Базираната в Цюрих комисия, подготвяща бъдещата активност на Организацията на контракта за цялостна възбрана на нуклеарното оръжие (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization), заяви през днешния ден, че е засякла две сеизмични събития в Северна Корея, само че евентуално не става дума за детонации, които са резултат от човешка активност в изолираната страна, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
В пост в Туитър секретарят на комисията Ласина Зербо декларира, че анализът на двете регистрирани събития продължава.
По-рано през днешния ден комисията, подготвяща бъдещата активност на Организацията на контракта за цялостна възбрана на нуклеарното оръжие заяви, че необикновената сеизмична интензивност, записана през днешния ден в Северна Корея, е била на 50 километра от мястото, на което са осъществени предходните нуклеарни тествания.

Преди това Китай заяви, че е засякъл земетресение с магнитуд 3,4 в Северна Корея, което евентуално с дължи на детонация, а съгласно чиновник на южнокорейската метеорологична организация първичните данни приказват за естествено земетресение.
На 3 септември Северна Корея извърши нуклеарно тестване и това провокира трус с магнитуд 6,3. Организация на обединените нации одобри наказания, Съединени американски щати също постановиха наказателни ограничения.

Организацията на контракта за цялостна възбрана на нуклеарното оръжие е интернационална организация, която ще стартира работа с влизането в действие на контракта за възбрана на нуклеарното оръжие. Договорът ще влезе в действие 180 дни, откакто бъде утвърден от 44 страни, изброени в анекс към него и за които има сведения, че имат нуклеарен реактор или най-малкото някаква напреднала форма на нуклеарна технология. Договорът бе отворен по-рано тази седмица за ратификация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР