Базел превзе крепостта на Манчестър Сити - "Етихад", но победата

...
Базел превзе крепостта на Манчестър Сити - "Етихад", но победата
Коментари Харесай

Базел се окичи поне със слава, след като превзе Етихад

Базел завладя крепостта на Манчестър Сити - "Етихад ", само че успеха с 2:1 в реванша от осминафиналите на Шампионската лига бе извънредно незадоволителна за швейцарците. Гостите съумяха да нанесат първа загуба на "гражданите " вкъщи като това се случи след 20 следващи триумфа на Сити пред лична аудитория.

Домакините доминириха на терена през първите минути. "Гражданите " поведоха в резултата още в 8-ата минута. Бернардо Силва проби отдясно и пусна паралелно подаване към връхлитащия Габриел Жезус, който от близко прониза мрежата на швейцарците за 1:0. Това първо попадение за Жезус, откогато футболиста се завърна на терена след травма.

В 16-ата минута Гюндоган добре се измъкна от засадата, само че не съумя да засече центрираната топка в наказателното поле.

При ответната офанзива Базел обаче съумя да възвърне равенството, като Мохамед Елиунуси бе оставен самичък в наказателното поле и с мощен удар прати топката в мрежата на Браво.

В 31-ата минута Базел изпусна невероятна опция да поведе в резултата. Елиунуси добре се измъкна от отбраната на "гражданите ", само че се подхлъзна в наказателното поле и не съумя да насочи удар.

В 39-ата минута Риверос проби отляво и стреля, макар че имаше няколко варианти пред себе си за подаване. Той прати топката непосредствено в ръцете на Браво.

Двата отбора не предложиха кой знае какъв брой качествени положения през първите 15-ина минути от втората част.

Базел изненадващо поведе на "гражданите " в 71-ата минута. Елиунуси съумя да излъже Яя Туре в дясно от наказателното поле и в последна сметка да пусне пас към Михаел Ланг, който точно мушна топката във вътрешната страна на дясната греда за 1:2.

В 80-ата минута манчестърци проведоха добра контраофанзива, а Диаз насочи завършващия удар към вратата на гостите, само че Вацик лови. Това бе и последното по-интересно състояние в срещата.

Двубоят наподобява повече от протоколен. „ Гражданите” на Хосеп Гуардиола размазаха швейцарския си конкурент с 4:0 на открито и единствено знамение би ги спряло да намерят място в топ 8 на шампионата.

Хората на Рафаел Вики ще се постараят най-малко да не позволяват втора разгромна загуба, което единствено по себе си ще е сложна задача. „ Етихад” е извънредно негостоприемно място дотук през сезона, като Евертън е единственият отбор, успявал да си тръгне с реми при посещение против Сити.

Това се случи в първото домакинство за „ небесно-сините” въобще, а от този момент те подредиха 20 следващи победи пред лична аудитория. В тези 20 срещи те означиха общо 62 гола, което прави над 3 гола приблизително на мач.

Важно е да се означи, че в груповата фаза на ШЛ Сити не бе по този начин ефективен на своя стадион, разписвайки се „ само” 5 пъти в 3 срещи.

Сити: 1 Клаудио Браво, 3 Данило, 5 Джоун Стоунс, 14 Аймерик Лапорт, 35 Олександър Зинченко, 8 Илкай Гюндоган, 42 Яя Туре, 47 Филип Фоудън, 20 Бернардо Силва, 33 Габриел Жезус, 19 Лерой Сане

Базел: 1 Томаш Вацик, 17 Марек Сухи, 6 Фабиан Фрай, 3 Лео Лакроа, 5 Михаел Ланг, 20 Сери Дийе, 7 Лука Зуфи, 25 Блас Риверос, 24 Мохамед Елиунуси, 19 Димитри Оберлин, 33 Кевин Буа
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР