Базата данни на Националната агенция за приходите, която изтече в

...
Базата данни на Националната агенция за приходите, която изтече в
Коментари Харесай

Откраднатите от НАП данни се споделят в хакерски уебсайтове

Базата данни на Националната организация за приходите, която изтече в интернет, се споделя свободно в хакерски уеб страници. Това рапортува онлайн изданието Zero Daily News, базирайки се на свои източници от разследващи общности, съобщи "Фокус ".
Линкове за събаряне въз основата данни са споделени от хакера и търговеца на данни с псевдоним „ Instakilla “. Смята се, че той работи отвън рамките на България. От ZDNet са получили достъп до базата данни и удостоверили нейната достоверност. Тя е същата като изпратената на българските медии преди дни.
Базата данни съдържа 57 папки, а общият й размер възлиза на 10,7GB. Съдържа персонални и финансови данни, в това число лична идентификационна информация, данъчна информация, чиито източници са Национална агенция за приходите и други държавни организации.
„ Instakilla “, търговецът на данни споделил базата данни обществено, отхвърля да разяснява. Това лице е споделяло данни от години. В предишното то е предложило данни, принадлежащи на гейминг конгреси, както и хиляди селфита на българи, показващи персоналните си карти на камерата за идентификация.
Остаряла версия на уеб страницата на „ Instakilla “, която преди години е била употребена за продажба на кокаин, е била обвързана с профил на българин в обществената мрежа „ Facebook “, само че не е ясно дали това e “Instakilla “.
Междувременно Национална агенция за приходите оповестява на своя уеб страница, че хакерът е получил достъп до не повече от 3% от данните на организацията, и че офанзивата се е случила преди към 20 дни, а не преди години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР