Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори! Да

...
Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори! Да
Коментари Харесай

Карадайъ зове: Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори!

Байрамът мина - да се готвим за предварителни избори! Да се готвим единни и обединени да пазиме демокрацията в нашата Родина България. С тези думи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към множеството в с. Караманци на хасковската община Минерални бани, където Движение за права и свободи означи годишнината от Майските събития през 1989 година

Да не позволяваме всякакви минувачи да ни сочат вратата на нас, прикани Мустафа Карадайъ. И съобщи: " Вчера пристигнаха от някъде, в нарушаване на Конституцията се наместиха в политиката и през днешния ден отново ни сочат вратата. Викат: Ако не сте съгласни с нас, ей там е вратата! ".

Нося ви специфични поздрави от Ахмед Доган. Той е специфичен човек освен за нас, депесарите, и за малцинствата, той е специфичен човек за България и за Балканите , стартира словото си Мустафа Карадайъ.

Затова единни и мощно да защитим демокрацията и свободата в България, единни и мощно да тръгнем да решаваме проблемите в страната, които през днешния ден имаме след всички тези рецесии, моли водачът на Движение за права и свободи.

Всяка година се събираме тук на респект и поклонение пред героите на българската демокрацията. Но виждаме след 30 години народна власт по какъв начин на терена на политика в Народното събрание на Република България се настаняват хора, които мъчно биха дефинирали понятията народна власт и политика, акцентира ръководителят на Движението.

И продължи: " Ние докарахме свободата и демокрацията в България. Но стигнахме до там, че от трибуната на Народно събрание, след 30 години народна власт да се декларира, че такива неща не са се случвали, че тези хора са се самонаранявали. Позор! Лицемерна политика! За страдание е реалност! ".

Мустафа Карадайъ изобличи лицемерието на някои политици, които имат друго държание в Брюксел и в София. Отиват като евродепутати в Брюксел, като членове на Европейски Съюз, и гласоподават всички български евродепутати закони за отбрана на езиковото разнообразие на Европейски Съюз. Идват в България и в българските закони не разрешават езиците ", даде образец Карадайъ.

След 30 години народна власт, бездънен реверанс за триумфите от предходната година и на трите избора, макар репресиите, сподели още Мустафа Карадайъ. И съобщи: " Онези хора, които бяха възпитани в грозния комунистически режим, предходната година се пробваха да ни напомнят времената отпреди 30 години. Незаконно нахлуха в домовете на възрастни хора, инвалиди.
 Карадайъ: Три пъти имаше избори и три пъти - репресии
Карадайъ: Три пъти имаше избори и три пъти - репресии

Според водача на Движение за права и свободи първите репресии били от ГЕРБ, а идващите - от Рашков

Това ли е демокрацията?! Не е по-различно от преди 30 години с тези противозаконни дейности. По време на изборите, където и да бяхме, хората ни говореха, припомняха ни тези времена на опити за насилствена асимилация на мюсюлманите в България. "

Тогава успяваха, тъй като не бяхме обединени. Когато тези процеси бяха в Западните Родопи, от Източните Родопи казвахме: " Те са други, при нас няма да се случва ". Не мина дълго време и това се случи и в Източните Родопи. Така Родопите се обединихме в тъгата и болката, в страданието, в поруганата чест и достолепие, напомни Мустафа Карадайъ.

Смениха имената на умрелите. А в Делиормана споделяха: " А, те там са други! ". И в Северна България се случи, и в цяла България се случи. Сега архивните документи са открити и всеки може да прочете, продължи Карадайъ.

Една информация от края на май 89-та демонстрира, че единствено за 2-3 месеца на над 360 хиляди български жители са били експулсирани. Данните сочат, че единствено в интервала 84-85 година са заменени имената на над 1 милион и 300 хиляди души, напомни водачът на Движение за права и свободи. И акцентира, че тези процеси не бяха единствено през 1984-1985 година.
 Мустафа Карадайъ уважи жертвите на Възродителния развой
Мустафа Карадайъ уважи жертвите на Възродителния развой

Всяка година се събираме тук, на този площад, с цел да почетем жертвите на тези грозни събития, да почетем героите на демокрацията в България

" Ние помним 82-ра, 71-73-та, 75-76 година, помним 64-та година. За да се обединим 89-та година, тъй като имаше основана незаконна организация 85-та година в Североизточна България. 86-та година бяха арестувани, незаконната организация беше отпред с нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган. Борбата от пандизите продължи и не спря, с цел да стигнем до май 89-та година, когато в цяла Североизточна България се проведоха мирни митинги, с цел да може целия свят да види. По този метод дадохме нашия принос и ускорихме рухването на комунистическия режим, докарахме свободата и демокрацията в България ", безапелационен бе Карадайъ.

" За да стигнем до такава степен след 32 години народна власт в България от трибуната на Народно събрание да се декларира, че такива процеси не е имало и възпитаниците на тези времена през днешния ден да ни напомнят грозните събития и да нахлуват в домовете ни. Хората ми споделят: " От промяната на имената до през днешния ден милиция не е влизала в моя дом! ". Може би това е и повода да сме толкоз доста през днешния ден. Когато тръгнат с нас да се занимават и да ни репресират, ние отговаряме, че сме бранителите на свободата и демокрацията в България. Ние сме платили доста висока цена за демокрацията и свободата в България и ние сме призвани да я пазиме все момент, всекидневно, с цел да не допуснем това, което някой се пробва отново да прави ", съобщи още Карадайъ. И направи паралел сред политическата обстановка преди 38 години и през днешния ден.

" И защото, медията пита за какво сме споделили след 2-ри май да се готвим за избори, аз ще отговоря. Бяхме в свещения месец Рамазан, а в края на Рамазан идва Байрам. Така беше и в мрачното комунистическо време, с цел да пристигна 89-та година, да пристигна Байрамът. И по тази причина казахме - да пристигна Байрамът, да честваме нашите празници и след това да се готвим за избори ", изясни водачът на Движение за права и свободи.

" Защото имаме власт, която към този момент е на една година като министри, нищо че официално държавното управление е на пет месеца. Те потеглиха с нарушаването на Конституцията и на законите в страната и до през днешния ден не престават по този метод. Тръгнаха с реваншизъм в интервал на голям брой рецесии. Вместо да решаваме проблемите на хората и да търсим излаз от рецесиите, те се занимават с реваншизъм. Една година ги гледаме. Кризите се задълбочават от самите тях, те основават нови рецесии вместо да вземат решение проблемите. А от другата страна при комшията има проблем, има война, което в допълнение ускорява рецесиите, инфлацията, скока на цените. И вместо да търсим решение на проблемите на хората, ние се занимаваме с реваншизъм. По този метод няма да се оправят нещата в страната ", безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

Скъпи братя и сестри, още един път цветущ празник, Байрамът мина, да се готвим за предварителни избори , прикани Карадайъ.
 Карадайъ: Правителството наподобява на клуб по ползи
Карадайъ: Правителството наподобява на клуб по ползи

Задкулисието ще завладее страната

На 10 май 1984 година в с. Караманци се състоя всеобщ протест против насилствената промяна на имената. Това е един от първите случаи на опозиция освен против така наречен " възродителен развой ", само че и против цялата тоталитарна власт, напомни Мюмюн Искендер, кмет на Минерални бани.

На възпоменателния митинг-събор участваха още зам.-председателят на Народно събрание Мукаддес Налбант, зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, евродепутатът Атидже Вели, националните ръководители Сезгин Мехмед, Мюмюн Мюмюн, Имрен Мехмедова, Адлен Шевкед, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Байрам Байрам, Павлин Кръстев, Хайри Садъков и Александър Нестoров, регионалните ръководители на Движение за права и свободи в Хасково, Кърджали, Разград, Пловдив и Стара Загора - Мехмед Атаман, Ресми Мурад, Мехмед Салим, Юксел Расим и Шендоан Халит, общински кметове и общински ръководители на Движение за права и свободи, Мурат Геренли - кмет на община Люлебургас, Р Турция, Гюнер Четин - зам.-кмет на община Чорлу, Р Турция и представител на Движение за права и свободи за регион Тракия, Лютви Йозгюр - представител на Движение за права и свободи за регион Мармара, Р Турция, Хюсеин Аксу - представител на Движение за права и свободи за Гебзе. Домакин на събитието бе кметът на община Минерални Бани Мюмюн Искендер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР