Байерн взе очаквана победа при гостуването на Шалке в мач

...
Байерн взе очаквана победа при гостуването на Шалке в мач
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен нямаше проблеми с Шалке преди паузата

Байерн взе предстояща победа при гостуването на Шалке в мач от 15-тия кръг на Бундеслигата. Баварците завоюваха лека поведа с 2:0 и не престават да държат 6 точки разлика пред Лайпциг.

Ситуацията с тима от Гелзенкирхен продължава да е извънредно притеснителна. „ Кралскосините “ се намират на последната 18-та позиция с едвам 9 точки от началото на сезона.

Байерн осъществя две попадения в двете полувремена. Първо се разписа Серж Гнабри, а по-късно и Чупо-Мотинг. Гостите владяха топката в 66% от времето и сътвориха цели 20 голови положения и насочиха 20 удара, от които едвам 5 попадната в очертанията на вратата.

В 33-ата минута Ерик Максим Чупо-Мотинг завоюва пространство в наказателното поле и засече топката, след ъглов удар, само че стражът на домакините се оправи.

Все отново в 38-ата минута голът бе факт. Джамал Мусиала стартира добра офанзива на Байерн, в която центрира към Серж Гнабри, който преодоля Александър Шволов и означи за 0:1. Малко след началото на втората част резултатът стана 0:2. Джамал Мусиала подаде към Чупо-Мотинг, който приключи офанзивата по най-хубавия метод и вкара втория гол в мача.

Домакините можеха да върнат едно попадение в 55-ата минута. Тогава Симон Тероде стигна до отбита топка в наказателното поле и стреля по земя, само че Нойер избави. В 67-ата минута Мусиала вкара топката в мрежата за трети път, само че голът не бе зачетен поради засада.

В 71-ата минута Гнабри имаше опция да означи ново попадение, само че Шволов избави. След още 7 минути игра Мусиала се оказа непокрит в наказателното поле, стрела, само че стражът на Шалке още веднъж се оправи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР