Байерн Мюнхен все повече се отдалечава от 12-а поредна титла

...
Байерн Мюнхен все повече се отдалечава от 12-а поредна титла
Коментари Харесай

Байерн загуби след скандален прецедент във футбола

Байерн Мюнхен от ден на ден се отдалечава от 12-а поредна купа в Бундеслигата. Този път позволи проваляне с 2:3 на посетители на Бохум в среща от 22-рия кръг. Така баварците са с 50 точки на второто място, на 8 зад водача Байер Леверкузен. Бохум е 11-и с 25 точки. На същински прецдент във футбола станах очевидци феновете на дуела. Упамекано извърши нарушаване в наказателно поле, което докара до дузпа за Бохум и неговото изпъждане. Това се случи и в сряда, когато същата орис сполетя Дайо и в Рим, което докара до нова загуба на Баварците.

Още в 14-ата минута Джамал Мусиала беше изведен от Леон Горецка и показва брилянтно самообладание. Попаднал в наказателното поле, с удар в горния ъгъл означи за 0:1. В 38-ата минута Бохум стигна до изравнително попадение. Такума Асано овладя хубаво подаване от Антони Лосила и с изстрел в долния десен ъгъл прониза Мануел Нойер за 1:1. Шест минути по-късно домакините обърнаха резултата в своя изгода. Кевин Щьогер центрира чудесно от ъглов удар, а Кевин Шлотербек засече подаването му с наниза топката в левия ъгъл на вратата на Нойер – 2:1!.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)

В 78-ата минута Дайо Упамекано извърши нарушаване в наказателното поле. За него той получи втори жълт и респективно червен картон, а Бохум получи дузпа. Щьогер стреля към долния ляв ъгъл, Нойер стигна до топката, само че не я отрази – 3:1. В 86-ата минута Лерой Сане бе изведен очи в очи с Мануел Риман, само че вратарят чудесно покри близкия си десен ъгъл, към който бе ориентиран удар и мазета в корнер.

Само минута по-късно Матис Тел навлезе в наказателното поле и откри Хари Кейн, който бе пропуснат и на празна врата нямаше проблеми да осъществя за 3:2. Това обаче се оказа незадоволително за баварците, защото повече попадения не паднаха.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР