Байерн (Мюнхен) спечели една от най-спокойните си победи в последно

...
Байерн (Мюнхен) спечели една от най-спокойните си победи в последно
Коментари Харесай

Байерн дори не се напрегна срещу Шалке, кралско сините нямат гол срещу баварците от почти 11 часа

Байерн (Мюнхен) завоюва една от най-спокойните си победи напоследък, откакто надви с 2:0 като посетител над Шалке в мач от 15-ия кръг на Бундеслигата. Двете попадения за баварците бяха дело на Серж Гнабри (38’) и Ерик Максим Чупо-Мотинг (52’), само че извънредно въздействие имаше и Джамал Мусиала, който записа две асистенции. За Шалке това бе следващо отчаяние против гранда от Мюнхен, откакто те не са се разписвали против него от съвсем 11 часа.

Нещата на терена се развиваха много умерено в първите двайсетина минути, а първото малко по-опасно състояние бе пред Шалке в 23-ата минута, когато Мариус Бюлтер съумя да напредне по левия фланг и да стреля рисково, само че завърналият се на вратата на баварците Мануел Нойер избави.

Байерн отговори с удар с глава на Гнабри, който бе изчистен в корнер. В 33-ата минута Ерик Максим Чупо-Мотинг се освободи добре от бранителите на домакините и съумя да нанесе удар с глава, само че Александър Шволов избави.

Серж Гнабри съумя да разбие положителната организация на “миньорите ” в 37-ата минута, когато след многоходова композиция топката бе вкарана в наказателното поле, а там Джамал Мусиала с пета върна обратно към немския национал, който се разписа с левия крайник за 1:0.

Футболистите на Юлиан Нагелсман удвоиха преднината си в 51-ата минута, когато баварците реализираха добра контраофанзива, която раздра защитата на домакините, а бързо напредналият Джамал Мусиала записа втората си асистенция за вечерта с пас към Чупо-Мотинг, който вкара за 2:0.

В 65-ата минута на терена за Шалке се появи братът на Льорой Сане - Сиди, само че нямаше опция да се изправи против своя родственик, защото Нагелсман го бе заменил единствено пет минути по-рано. Само две минути по-късно Джамал Мусиала бе изведен в наказателното поле и се разписа след отличен рейт сред няколко бранители, само че се оказа, че е бил в състояние на засада при подаването и попадението бе анулирано.

Байерн (Мюнхен) е лидер в класирането с 34 точки след 15 изиграни дуела, а Шалке е на дъното с едвам 9 пункта.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР