Байерн (Мюнхен) пропусна да стане шампион в 31-ия кръг на

...
Байерн (Мюнхен) пропусна да стане шампион в 31-ия кръг на
Коментари Харесай

Байерн ще трябва да почака, Майнц тресна баварците и се доближи до спасението

Байерн (Мюнхен) пропусна да стане първенец в 31-ия кръг на Бундеслигата. Баварците се нуждаеха от победа при гостуването на Майнц, с цел да узаконят спечелването на Сребърната салатиера три кръга преди края на шампионата. Тимът на Ханзи Флик обаче изигра доста слаб мач и загуби с 1:2. Точни за спечелилите бяха Йонатан Буркхард (3) и Робин Куайсон (37). Роберт Левандовски оформи крайния резултата в петата минута на добавеното време.

Така баварците не престават да са водачи във краткотрайното класиране със 71 точки. За " 05 " това бе седми мач без проваляне, с което тимът събра 34 точки и заема 11-о място.
 Снимка 528472
Източник:

Майнц шокира мюнхенци още в 3-ата минута. Тогава Йонатан Буркхард стреля в обсега на Мануел Нойер, само че той отклони топката във вратата си за 1:0. Баварците очевидно не бяха в психическа кондиция по-късно начало и в 10-ата минута позволиха нова заплаха, само че този път гредата ги избави. Топката рикошира в тялото на Леон Горетцка и затрудни оптимално Нойер. Вратарят въпреки всичко мазета в гредата.

В 15-ата минута Роберт Левандовски се озова самичък против вратаря на Майнц, само че стреля високо над вратата. В ответната офанзива Нойер избави нов сигурен гол във вратата си след удар на Робин Куайсон. В 18-ата минута центриране на Дани да Коща се отклони от тялото на състезател на Байерн и още веднъж срещна гредата.

В 37-ата минута " 05 " вкара втори гол. Тогава Куайсон засече с глава центриране на Мвене от директен свободен удар.
 Снимка 528473
Източник:

На полувремето Ханзи Флик пусна в игра Чупо-Мотинг, Нианзу и Мусиала, само че това не промени доста играта на баварците.

Чак в 67-ата минута Чупо-Мотинг съумя да нанесе рисков удар от въздуха.

Десет минути по-късно Центнер избави нов удар на камерунеца, този път с глава. В 84-ата минута Левандовски опита да върне Байерн в мача, само че стреля около лявата греда.
 Борусия (Дортмунд) победи като посетител Волфсбург с 2:0
Ерлинг Халанд дърпа Борусия (Дортмунд) към Шампионската лига

Вестфалци с скъп триумф при гостуването си на Волфсбург

В петата минута на добавеното време Левандовски се възползва от неточност в отбраната на Майнц, озова се на стрелкова позиция и не сбърка за крайното 1:2.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР