Байерн Мюнхен постигна много важна победа по пътя към титлата

...
Байерн Мюнхен постигна много важна победа по пътя към титлата
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен прегази Фрайбург

Байерн Мюнхен реализира доста значима победа по пътя към купата в Бундеслигата. Баварците съкрушиха с 4:1 като посетители една от приятните изненади през този сезон Фрайбург. Двубоят беше от 28-ия кръг на шампионата. Леон Горетцка се завърна с гол, откривайки резултата в 57-ата минута. Малко по-късно Нилс Петерсен изравни, само че с голове на Серж Гнабри (73), Кингсли Коман (82) и Марсел Забитцер (90+6) първенците стигнаха до триумфа.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен прегази Фрайбург (ВИДЕО)
Срещата обаче беше белязана от куриоз, откакто за към 20 секунди след третия гол за мюнхенци те се оказаха на терена с един човек повече. Корентен Толисо трябваше да бъде заменен от Никлас Зюле, само че се стигна до комплициране и французинът не напусна. Така Байерн заигра с 12 души, което бързо беше открито. Последва прекъсване на играта за няколко минути, лутане и размисъл от рефера какво да прави при такава обстановка, само че в последна сметка не последва никаква глоба за нарушилия разпоредбите отбор, а играта беше възобновена с Толисо към този момент отвън игрището.

Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен прегази Фрайбург (ВИДЕО)
„ Червените” събраха 66 точки и са водачи във краткотрайното класиране, до момента в който Фрайбург е 5-и с 45 точки.

Двубоят стартира с предстоящ баварски напън. В 9-ата минута почналият като титуляр за първи път от края на предходната година Леон Горетцка опита удар, който не затрудни Марк Флекен. В 27-ата минута Танги Нианзу насочи удар с глава, който беше неакуратен.

В 41-ата минута Упамекано напредна и насочи шут, който не откри задачата.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен прегази Фрайбург (ВИДЕО)
В 57-ата минута Байерн поведе. Йозуа Кимих центрира от директен свободен удар, а Горетцка е оказа най-съобразителен и с глава порази задачата за 0:1.

Шест минути по-късно домакините изравниха. Кристиан Гюнтер откри Нилс Петерсен в наказателното поле и нападателят наказа някогашния си тим с удар в левия ъгъл. Малко преди този момент звездата на Байерн Роберт Левандовски беше сменен от Джамал Мусиала.

В 73-ата минута първенците още веднъж поведоха. Люка Ернандес проби отляво и откри Серж Гнабри към дузпата. Нападателят насочи акуратен удар за 1:2.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен прегази Фрайбург (ВИДЕО)
В 82-ата минута Кингсли Коман реши всичко в мача. Французинът напредна отляво и с мощен шут в левия ъгъл вкара за 1:3.

Дълбоко в добавеното време Марсел Забитцер оформи крайния резултата с първия си гол за Байерн. Гнабри беше изведен самичък против Флекен, само че нидерландецът избави. Топката остана в гостите, като Гнабри откри Забитцер, който не сбърка с удар от междинна отдалеченост.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР