Байерн Мюнхен постигна категорична победа с 5:1 над Бенфика на

...
Байерн Мюнхен постигна категорична победа с 5:1 над Бенфика на
Коментари Харесай

Робен, Рибери и Левандовски разпиляха "Бенфика" в Мюнхен

" Байерн " Мюнхен реализира безапелационна победа с 5:1 над " Бенфика " на " Алианц Арена " в Мюнхен в среща от Група 5 на Шампионската лига. Баварският отбор беше съвсем безукорен против португалския гранд и си обезпечи класиране за осминафиналите за осми следващ сезон.

Тимът на Нико Ковач показва надалеч по-добра игра и най-малко за малко ще уталожи напрежението, струпало се над отбора след неубедителните резултати от началото на сезона и най-много след 3:3 против " Фортуна " Дюселдорф преди броени дни. " Байерн " не бе вкарвал 5 гола в конкуренцията от края на февруари, а огромните звезди на вечерта бяха Ариен Робен, Роберт Левандовски и Франк Рибери.
Снимка: Reuters
Холандският деец в състава на домакините означи първото попадение още в 13-ата минута с характерен за него пробив от десния фланг, завършвайки с левия крайник в далечния ъгъл, откакто мина през четирима играчи на гостите. Робен постави завършек на головата си суша в Шампионската лига, която бе достигнала 960 следващи минути. Не единствено това, само че 34-годишният атакуващ халф повтори упражнението и в 30-ата минута, когато обаче смени ъгъла и с това изненада в допълнение вратаря Одисеас Влаходимос - 2:0. Робен вкара два гола в дуел от конкуренцията за първи път от октомври, 2014 година, само че не съумя за първи път в кариерата си да запише хеттрик в шампионата, защото бе сменен в 72-ата минута.

Второто попадение за домакините в срещата беше общо 450-о за " Байерн " в историята на Шампионската лига, като единствено " Реал " Мадрид (546) и " Барселона " (487) имат повече в актива си.
Снимка: Reuters
Шампионът на Германия се прибра на отмора с още по-убедителен задатък, откакто Роберт Левандовски засече с глава центриране на Джошуа Кимих в 36-ата минута и прати топката в ъгъла за 3:0.

Въпреки слабата си игра през първата част, " Бенфика " си обезпечи искрица вяра още преди да са минали 40 секунди през второто полувреме, когато появилият се точно след паузата Жедсон Фернандеш преодоля Мануел Нойер. Стражът на " Байерн " позволи 15-и гол при последните 19 точни удара в очертанията на неговата врата.
Снимка: Reuters
В 51-ата минута Левандовски се възползва от ново подаване на Кимих от корнер и възвърне задатъка на баварците. Това бе 17-ят му гол в 18 мача от всички шампионати от началото на сезона. Шест от тях са в Шампионската лига, с които за момента е едноличен водач при голмайсторите в конкуренцията.

Още с първото си попадение на " Алианц Арена " полският голмайстор се трансформира в едвам седмия футболист в историята с най-малко 50 гола в Шампионската лига. Впоследствие той изпревари Тиери Анри, който е с 50, и сега изостава само от Рууд ван Нистелрой (56), Карим Бензема (59), Раул (71), Лео Меси (105) и Кристиано Роналдо (121).
Снимка: Reuters
Крайното 5:1 имаше достойнството да оформи различен от славните ветерани в състава на домакините - Франк Рибери. Той се разписа в 76-ата минута, и с бурна наслада отпразнува първия си гол в шампионата от март, 2015 година насам.

За повторно след 1976 година " Байерн " завоюва с 5:1 вкъщи против " Бенфика " и усили на 10 следващи мача серията си без загуба в съперничеството. Португалският отбор загуби четвърто следващо посещение на немски конкурент и като цяло е печелил единствено два пъти в историята на немска територия.

" Байерн " остава водач в Група 5 и преди последния кръг. Активът на отбора е 13 точки, а вторият " Аякс " е с 11 и се нуждае само от победа в директния конфликт сред двата отбора след две седмици в Амстердам, с цел да измести немския първенец от върха.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР