Байерн игра близо 80 минути с човек по-малко, но въпреки

...
Байерн игра близо 80 минути с човек по-малко, но въпреки
Коментари Харесай

Байерн вкара четири с човек по-малко, Холанд спаси точка за Дортмунд

Байерн игра близо 80 минути с човек по-малко, само че все пак разгроми с 4:0 Щутгарт в мач от 26-ия кръг на немското състезание.

Големият воин на деня бе нападателят Роберт Левандовски, който осъществя хеттрик още до почивката и излезе на второ място във безконечната ранглиста по голове в Бундеслигата с 269.

Срещата на " Алианц Арена " в Мюнхен изненадващо стартира по-добре за гостите, които пробваха да наложат напън в началните минути. Това обърка Байерн и в 12-ата минута Алфонсо Дейвис извърши недомислен и доста недодялан фаул в глезена на Ватару Ендо, за който получи червен картон.

Изгонването на бранителя сякаш въодушеви играчите на Байерн и в идващите 11 минути те означиха три гола.

Левандовски откри в 18-ата минута, в 22-рата Серж Гнабри повиши на 2:0, а още в слевдащата офанзива още веднъж Левандовски повиши на 3:0. Полякът оформи хеттрика си в 39-ата минута, като вкара 35-ия си гол за сезона в Бундеслигата и е единствено на пет от абсолютния връх в шампионата. С третия си гол за деня Левандовски изпревари и легендата Клаус Фишер, който има 268 гола в Бундеслигата. Лидер в тази ранглиста е Герд Мюлер, който има 365 попадения в немския хайлайф.

През второто полувреме Байерн понижи темпото на игра и нов гол не падна, въпреки и двата тима да имаха по няколко положителни шанса да сторят това.

С триумфа си над Щутгарт баварците резервират първо място в класирането с 61 точки, като водят с 4 пред втория Република България Лайпциг.

Норвежката голова машина Ерлинг Холанд осъществя две попадения - по едно в самото начало и самия завършек на мача, само че това не се оказа задоволително на отбора на Борусия (Дортмунд), който стигна единствено до тъждество 2:2 при гостуването си на борещия се за оцеляване Кьолн.

Холанд откри резултата в третата минута, завършвайки подаване на Емре Джан, само че 10 минути преди почивката Онжей Дуда изравни за Кьолн от дузпа.

Кьолн направи цялостен поврат в 65-ата минута, когато прецизен бе Исмаил Джейкъбс, само че в заключителните секунди на срещата Холанд изравни след пас на 19-годишния Ансгар Кнауф.
Равенството остави Борусия на пето място в класирането с 43 точки, до момента в който Кьолн е 14-а позиция с 23 точки.

Волфсбург направи нова крачка към завръщане в Шампионската лига с победа с 2:1 над Вердер Бремен като посетител.

" Вълците " откриха резултата в деветата минута, когато Джош Сарджънт си вкара автогол. В 42-рата минута Ваут Вегхорст повиши на 2:0 след група неточност в отбраната на домакините.

Вердер върна един гол секунди по-късно посредством Кевин Мовалд, само че през второто полувреме " музикантите " по този начин и не съумяха да вкарат втори подобен и да изравнят.
С успеха Волфсбург се укрепи на трето място с 51 точки, до момента в който Вердер е на 12-о място с 30 точки.

В последния мач от Бундеслигата, игран този следобяд, Айнтрахт Франкфурт разгроми с 5:2 Унион Берлин и постави завършек на серията си от три мача без победа.

Андре Силва даде начало на голеадата още във втората минута, а в седмата Макс Крузе изравни.

В 35-ата минута Айнтрахт още веднъж поведе след автогол на Роберт Андрих, а до 41-вата минута Филип Костич и още веднъж Силва доведоха резултата до 4:1.

В последните секунди на първото полувреме Крузе понижи на 2:4 с втория си гол в мача.

През второто полувреме играта се поуспокои и падна единствено един гол, като той пристигна в добавеното време и негов създател бе американецът Тимоти Чандлър.

С триумфа Айнтрахт събра 47 точки и заема четвърто място. Унион е на седма позиция с 38.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР