Байер (Леверкузен) постигна трудна победа с 2:0 в гостуването си

...
Байер (Леверкузен) постигна трудна победа с 2:0 в гостуването си
Коментари Харесай

Резерва донесе победата на Байер в последните минути в гостуването на Волфсбург

Байер (Леверкузен) реализира сложна победа с 2:0 в гостуването си на Волфсбург в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. Двете късни попадения за играчите на Херардо Сеоане бяха дело на появилия се като запаса едвам в 81-ата минута бразилски полузащитник Паулиньо.

От своя страна “вълците ” също не съумяха да се възползват от своите благоприятни условия - в 17-ата минута Лукас Нмеча се освободи по превъзходен метод, само че ударът му бе блокиран от Лукас Храдецки. Само пет-шест минути по-късно и Максимилиан Арнолд стреля рисково от фал, само че още веднъж стражът се намеси добре.

Двата отбора имаха по две по-сериозни положения през първото, когато Амин Адли и Сердар Азму не съумяха да се възползват от положителните положения разкрили се пред тях.

През втората част двата отбора като че ли все по-рядко успяваха да излизат на стрелкови позици и не показаха кой знае какъв брой забавни обстановки. Именно когато като че ли дуела отиваше към делене на точките, гостите въпреки всичко доближиха до гол. Индивидуален изблик на класа от Паулиньо в 86-ата минута, когато бразилецът мина през няколко играчи на Волфсбург, след което стреля чудесно в десния низък ъгъл на Павао Първан за 1:0.

Второто попадение за “аспирините ” пристигна надълбоко в добавеното време, когато отличен пробив на Демирбай приключи с чудесно центриране в наказателното поле, а там оставеният изцяло несмущаван Паулиньо се разписа с глава за 2:0. С тази победа Байер (Леверкузен) събра 48 точки и се върна в топ 4, където измести от третото място Република България (Лайпциг). От своя страна Волфсбург е 12-и с 31 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР