Байер Леверкузен победи Щутгарт с 3:2 и се класира на

...
Байер Леверкузен победи Щутгарт с 3:2 и се класира на
Коментари Харесай

Леверкузен обърна Щутгарт в 90-ата минута

Байер Леверкузен победи Щутгарт с 3:2 и се класира на полуфинал в шампионата за Купата на Германия. Сблъсъкът беше доста любопитен, като и гостите на два пъти повеждаха, само че не удържаха.

Иначе това беше и мач сред първия и третия в класирането на Бундеслигата. Само след три дни Леверкузен посреща Байерн в пряк конфликт за първото място. Двата отбора са разграничени единствено от две точки. Точно заради тази причина. Ковар, Тапсоба, Фримпонг, Хофман и Шик започнаха вместо Храдецки, Станишич, Тела, Хлозек и Борха Иглесиас.

Щутгарт се възползва от измененията и откри още в 11-ата минута. Валдемар Антон засече центриране на Щилер след корнер за 0:1. В 40-ата минута Шик прати топката в мрежата на гостите, само че ВАР анулира гола поради засада.

Байер въпреки всичко изравни при започване на второто полувреме, когато се разписа Андрих. Само осем минути по-късно обаче стана 1:2. Голът беше вкаран от Фюрих.

Още осем минути по-късно домакините изравниха още веднъж посредством резервата Адли, който се възползва от пас на Вирц. А в последната минута Йонатан Та направи 3:2 след нова асистенция на Вирц.

Освен Леверкузен на полуфиналите са още Фортуна Дюселдорф и. Последният полуфиналист ще дефинират Саарбрюкен и Борусия Мьонхенгладбах. Мачовете от тази фаза ще се изигрят на 2 и 3 април.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР