Байер Леверкузен и Унион Берлин завършиха наравно 2:2 в мач

...
Байер Леверкузен и Унион Берлин завършиха наравно 2:2 в мач
Коментари Харесай

Късен гол спаси Байер Леверкузен от домакинско поражение

Байер Леверкузен и Унион Берлин приключиха наедно 2:2 в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. „ Аспирините” откриха резултата с гол на Патрик Шик, само че с две попадения на Гриша Прьомел гостите стигнаха до поврат. Крайния резултат оформи Джонатан Та в 84-ата минута.

Двубоят бе четвърти без победа за Байер, които остават на пето място във краткотрайното класиране с 29 точки. Столичани са с точка по-малко.

Домакините бяха покрай разкриване на резултата в 10-ата минута. Тогава Андреас Луте се намеси уверено след удар с глава на Патрик Шик от близка отдалеченост.

В 38-ата минута „ аспирините” поведоха. Муса Диаби и Паулиньо направиха чудесно двойно подаване, след което френският нападател се озова очи в очи с Луте. Вратарят съумя да избие, само че топката попадна в Шик, който от дребен ъгъл с мощен удар бе прецизен за 1:0.

В края на първата част „ железните” изравниха. Лукаш Храдецки мазета бомбен удар на Кедира от далечна отдалеченост, а по-късно се оправи и с добавката на Макс Крузе. Топката обаче се озова в Гриша Прьомел, който от 2-3 метра нямаше по какъв начин да сбърка.

В 50-ата минута гостите направиха цялостен поврат. Крузе получи в наказателното поле и опита удар, който обаче се получи като подаване за Прьомел. Халфът от близко матира Храдецки.

В 78-ата минута Унион можеше да постави точка на разногласието, само че Крузе не съумя да се разпише. Вместо това в 84-ата минута Байер стигна до равенството. Многоходова офанзива приключи с центриране на Карим Белараби, който качи топката на главата на Джонатан Та и бранителят вкара за 2:2.

В добавеното време на мача Бастиан Ощипка можеше да донесе триумфа на Унион само че пропусна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР