Байдън погрешно нарече себе си човек от миналия век“. Президентът

...
Байдън погрешно нарече себе си човек от миналия век“. Президентът
Коментари Харесай

Байдън погрешно нарече себе си „човек от миналия век“

Байдън неправилно назова себе си „ човек от предишния век “. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън неправилно се назова човек от предишния век, като всъщност обърка 20-ти и 21-ви век, когато се опита да подчертае модерността на своите възгледи.

Говорейки на конференция в Белия дом след диалози с японския министър председател Фумио Кишида, президентът на Съединени американски щати прикани съгражданите си да гласоподават за него на идните президентски избори, а не за неговия хипотетичен противник, републиканеца Доналд Тръмп. В същото време демократът Байдън се опита да подчертае модерността на своя политически курс, обвързван най-вече с обезпечаването на тъждество сред половете. „ Изберете мен. Аз съм в 20 век “, сподели американският водач, който е на 81 години. Съвземайки се, Байдън се поправи: „ В 21 век, не в тези времена. “

Тези изказвания бяха направени в отговор на въпрос по отношение на решението на Върховния съд на американския щат Аризона за възбрана на абортите по избор на жена. Върховният съд на Аризона постанови на 9 април, като удостовери закон от 1864 година, забраняващ абортите по избор на майката, т.е. тези, които не съставляват опасност за живота или здравето на дамата.

В тази връзка журналистът, който зададе въпроса, означи, че става дума за правото от интервала на Гражданската война в Съединени американски щати.

Този юридически акт не дава право на спиране на бременност вследствие на обезчестяване. Неспазването на закона ще се санкционира с отнемане от независимост от две до пет години. След две седмици, когато решението на съда влезе в действие, законодателната уредба на въпроса за изкуственото спиране на бременността ще се върне към положението отпреди 1973 година

Върховният съд на Съединени американски щати анулира през юни 2023 година решение отпреди към половин век, изискващо от федералните управляващи да подсигуряват правата на аборт. Това решение значи, че в този момент съответните стандарти ще би трябвало да бъдат създадени на равнище обособени американски щати. Някои от тези щати, с републикански губернатори, започнаха да стягат своите закони за абортите.

Демократите обичайно се опълчват на сходни ограничения. Този въпрос се трансформира в един от основните моменти в междупартийната битка в Съединени американски щати, оказвайки съществено въздействие върху изборните желания.

Източник – ТАСС/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР