Байдън изрази мнение, че Пекин не може да предложи нищо

...
Байдън изрази мнение, че Пекин не може да предложи нищо
Коментари Харесай

Байдън: Значението на руско-китайското сътрудничество се преувеличава, Пекин не може да предложи нищо съществено на Москва

Байдън изрази мнение, че Пекин не може да предложи нищо значително на Москва, само че въпреки всичко акцентира, че по никакъв метод не подценява Русия и Китай и гледа съществено на дейностите им.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че към този момент Китай не оказва военна помощ на Русия в спора в Украйна, само че това може да се промени, оповестиха организациите.  " През последните три месеца слушам, че Китай има намерение да даде доста количество оръжие на Русия ", сподели Байдън на конференция с канадския министър председател Джъстин Трюдо. " Това, че към момента не е, не значи, че няма да го направи; само че въпреки всичко към този момент не го прави. "

Помолен да разяснява визитата в съветската столица на китайския президент Си Цзинпин, Байдън съобщи, че смисъла на руско-китайското съдействие се преувеличава. Той добави, че показателно за това е да вземем за пример, че Вашингтон непрекъснато уголемява съюзите си, а Русия и Китай не. " Ние доста разширихме нашите съюзи, само че не съм забелязал Русия и Китай или който и да било различен по света да е съумял да направи нещо сходно ", сподели Байдън. Като образец той даде присъединяване на Вашингтон в обединявания като НАТО, Г-7, КУАД (Австралия, Индия, Съединени американски щати и Япония), Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), както и двустранните съюзи със страни като Япония и Южна Корея.

Байдън изрази мнение, че Пекин не може да предложи нищо значително на Москва, само че въпреки всичко акцентира, че по никакъв метод не подценява Русия и Китай и гледа съществено на дейностите им.

Вашингтон не се стреми към спор с Иран, само че е подготвен да отговори със мощ на нападенията против американски сили на групировки, свързани с Техеран, съобщи още в Отава президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представен от организациите.  " И не се съмнявайте, Съединени американски щати не се стремят, наблягам, не се стремят към спор с Иран. Но бъдете подготвени да отговорим със мощ, с цел да защитим хората си. Именно това се случи нощес ", сподели той на конференция с канадския министър председател Джъстин Трюдо.

Байдън сподели това в коментар на вчерашните въздушни удари на Съединени американски щати по цели в Сирия, употребявани от военизирани групировки, свързани с иранската Революционна армия. Те бяха нанесени в отговор на нахлуване в четвъртък против обект на Щатите в Североизточна Сирия, евентуално осъществено с дрон иранско производство; при него почина чиновник, работещ за американските сили в Сирия по контракт с външен подизпълнител от Съединени американски щати, а шестима американци бяха ранени.

Байдън съобщи, че той е наредил ответния удар, откакто е научил за нападението по обекта на Съединени американски щати.

Макар и това да не е първият път, в който Съединени американски щати и Иран си разменят удари в Сирия, нападението и американският отговор заплашват напъните за понижаване на напрежението в Близкия изток, където през последните дни главните противоборстващи си сили, най-много Саудитска Арабия и Иран, започнаха стъпки за разведряване на връзките след години на яростно съревнование.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР