Бавно развиващата се дългова криза, обхващаща местните власти в Англия,

...
Бавно развиващата се дългова криза, обхващаща местните власти в Англия,
Коментари Харесай

Небързата, но неизбежна дългова криза се разраства в общините на бившата Велика Британия

Бавно разрастващата се дългова рецесия, обхващаща локалните управляващи в Англия, към този момент става прекомерно огромна, с цел да бъде пренебрегната.

През последните две години редица органи на локалната власт, отговарящи за съществени услуги като обществени грижи, събиране на боклуци и поддръжка на пътища, обявиха, че не са в положение да балансират своите счетоводни салда, призовавайки за интервенция на централното държавно управление.

Обаче въпросът закупи ново равнище на значимост този месец, когато Общинският съвет на Бирмингам стана последният, който се причисли към клуба на неприятните длъжници след откриването на предходно неотчетено обвързване до £760 милиона ($930 милиона), обвързвано с историческото условие за равно възнаграждение на труда.

Наречете го моментът на Lehman за локалното държавно управление на Обединеното кралство. Без никакво пренебрежение към Tърок, Уокинг или Слау, малко хора отвън живеещите в тези скромни региони ще изгубят сън поради финансовите проблеми на общините.

Бирмингам обаче е друга история. Това е вторият по величина град в страната с население от 1,1 милиона души, стопанска система от £32 милиарда и някогашен индустриален център, който в този момент е главен център за претовареност в образованието, опазването на здравето и държавното ръководство. Ако Бирмингам е в неволя, има причина за безпокойствие. (Преведено на понятен език: в града има държавни и общински чиновници, лекари, магазини, таксиметрови водачи и просветителни институции, само че няма нищо друго. Няма действителна база за събиране на приходи.).





Първото нещо, което би трябвало да знаете за финансовата черна дупка, пред която са изправени локалните управляващи, е, че никой не знае сигурно какъв брой огромна е тя. Само 12% от прегледите за фискалната година, завършваща през 2022 година, са приключени до снадки краен период от 30 ноември на същата година, сподели Moody`s Investors Service в отчет този месец.

Закъсненията при одита значат, че счетоводните неточности могат да останат незабелязани с години. Това, което е несъмнено е, че има възможност да зародят повече случаи на финансови усложнения. Списъкът на най-задлъжнелите общини допуска, че има доста повече, които могат да бъдат изложени на риск от неочаквани проблеми.

Финансирането от централното държавно управление за локалните препоръки беше внезапно понижено от 2010 година, когато държавното управление на премиера Дейвид Камерън стартира стратегия за икономии. Капацитетът на разноските, финансиран от държавното управление на Обединеното кралство, е понижен с повече от половината в действително изражение през десетилетието до 2020-21 година, съгласно разбор на данните на държавното управление на Обединеното кралство от Националната счете палата. Въпреки увеличението на налозите на локалните общини през втората половина на този интервал, общата покупателна дарба на локалните управляващи въпреки всичко спадна с повече от една четвърт.

Това редуциране на финансирането съответства с увеличеното търсене на услуги като обществени грижи за възрастните и на жилища вследствие на застаряващото общество, повишаването на популацията и увеличението на броя на бездомните хора (които локалните управляващи са длъжни да настанят по закон). Съветите работят „ на ръба на жизнеспособността си “, споделя Кевин Мълдун-Смит, доцент в университета Нортумбрия, който учи финансите на локалните управляващи.

Като понижи финансирането, държавното управление разхлаби и контрола върху заемите. Един от методите локалните управляващи да генерират спомагателни доходи е посредством финансови вложения, които генерират приход. В среда с извънредно ниски лихвени проценти вземането на заеми за вложение в търговски недвижими парцели с позитивна възвръщаемост, би трябвало да е изглеждало като изкушаващ метод за задръстване на бюджетни дупки за мнозина. От 2020 година държавното управление предприе стъпки за стягане на разпоредбите, само че сметките за огромна част от тази капиталова вълна към момента не са пристигнали.

Референтният лихвен % на Bank of England скочи до 5,25% от 0,1% в края на 2021 година, а вероятностите за комерсиалните парцели станаха мрачни. Moody`s допуска, че препоръките може да се сблъскат с нови провали, в случай че цените на комерсиалните парцели паднат с упования диапазон от 5% до 15%.

Въздействието върху пазарите и кредитните рейтинги на Обединеното кралство евентуално ще бъде лимитирано, като се има поради, че множеството от задълженията, които препоръките са натрупали, се дължат един на различен или на централното държавно управление.

По мнението на Тони Травърс, професор в Лондонското учебно заведение по стопанска система, някои управляващи биха могли да избегнат издаването на вести по раздел 114, като съкратят напълно услугите. Местните поданици, а не вложителите, евентуално ще понесат тежестта на въздействието заради по-рядкото събиране на боклука и по-нередовната поддръжка на пътищата.

Така или другояче, това е тематика, която си коства да се наблюдава. Внимавайте и за дупки по пътищата.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР