Бавно, но славно, навлизаме в ерата на устойчивите методи и

...
Бавно, но славно, навлизаме в ерата на устойчивите методи и
Коментари Харесай

Учени създадоха “метално дърво”, което може да е и батерия

Бавно, само че славно, навлизаме в ерата на устойчивите способи и материали на строителство, което може единствено да ни радва.

След като се разбра, че не може да продължаваме да леем бетон със същите темпове, започнахме все по-често да чуваме за нови други възможности, които да го заместят.

Екип от инженери е създал нов тип " железно дърво ", което е със здравината на исполин, само че е доста по-леко и може да служи като батерия.

Учените са почерпили ентусиазъм от дърветата, които са построени от порести и монолитни елементи. Плътните елементи дават отговор за стабилността на стеблото и короната, а порестите зони обезпечават опция за придвижване на течности и хранителни субстанции.

Материалът се основава посредством специфична нанообработка на никелова сплав и опал, което, признаваме, нямаме визия какво значи. Полученият артикул обаче е ултраздрав и лек, като 70% от структурата му съставлява цялостни с въздух кухини, а порите му са подобаваща среда за електролит.

Това значи, че с материала могат да се строят структури, които носят личен електрозаряд, само че освен. Технологията би разрешила основаването на ново потомство моторизирани протези, които черпят сила от самите себе си. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР