Бавно и без напрежение протича обработването на изборни протоколи в

...
Бавно и без напрежение протича обработването на изборни протоколи в
Коментари Харесай

25% от СИК-овете в Пловдив влезнаха за обработване, окончателните резултати - утре по обяд

Бавно и без напрежение протича обработването на изборни протоколи в палатата на пловдивския панаир. Малко над 25% от секционните изборни комисии са влезнали за култивиране.
Прочетете още
“На този стадий сътрудниците се оправят сносно. Има много по-малко неточности в протоколите от последните парламентарни избори. Изцяло правилните протоколи са много повече ”. Това съобщи представителят на ОИК Калоян Сухоруков. Той добави още, че в случай че не престават с този ритъм, се обрисува всичко да завърши към обяд в понеделник. Към този час са пристигнали представители от 200 секции, при сбор от 472.

Най-голямо закъснение има от СИК-овете в регион „ Източен ” и ж.р. „ Тракия ”.

По-голямата част членовете на изборни комисии, пристигнали в Панаира, споделят, че изборният ден е минал доста умерено и не са имали усложнения. Според редица обработването на преференциите от бюлетините за общински съвет са забавили обработването на гласове.



Въпреки това всеобщото мнение е, че машинно гласоподаване е щяло да улесни процеса. Смятат обаче, че в случай че гласуването се случваше само посредством машини – това е щяло да докара до доста по-бърза обработка на вота на пловдивчани.

“Не бих споделила, че е имало усложнения единствено протоколите ни лишиха повече време, въпреки всичко в края на един 13-часов работен ден е много мъчно. Не бих споделила, че в случай че имаше машинно гласоподаване работата щеше да се улесни, в противен случай - трябваше да попълняме протоколи и за машинното гласоподаване, щеше да се забави всичко. Пристигнахме със забавяне в Панаира, само че се надяваме обработването да бъде по-бързо ”, споделя ръководител на СИК в Пловдив.

“Ако имаше и машинно гласоподаване в този момент нямаше да ни виждате тук, най-малко още с два часа щяхме да се забавим. Сега е каша, не знам тогава какво ще бъде ”, споделя пред кореспондент на TrafficNews Мария, член на СИК.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР