Баварският министър-председател Хорст Зеехофер и лидерът на Християнсоциален съюз (ХСС),

...
Баварският министър-председател Хорст Зеехофер и лидерът на Християнсоциален съюз (ХСС),
Коментари Харесай

Хорст Зеехофер: Нова голяма коалиция е най-добрият вариант за Германия


Баварският министър-председател Хорст Зеехофер и водачът на Християнсоциален съюз (ХСС), единен с Християндемократичния съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, прикани за образуване на нова огромна коалиция със Социалдемократическата партия на Германия (СДП). Той изрази мнението си в изявление за в. „ Билд ам Зонтаг “.

"Съюз сред ХДС/ХСС и СДП е най-хубавият вид за Германия", сподели Зеехофер. Той предизвести обаче, че социалдемократите не би трябвало да дават нереалистични условия за сформиране на коалиция.

Политикът сподели още, че досега не е взел решение за това дали ще остане ръководител на Християнсоциалния съюз.

БГНЕС напомня, че страната с най-мощната стопанска система в Европа бе обхваната от политически разтърсвания, откакто проучвателните договаряния за коалиция сред консерваторите на канцлера, либералите от Свободната демократична партия (СвДП) и Зелените се провалиха.

На парламентарните избори в германия на 24 септември консервативният блок на Меркел приключи преди всичко, само че с рекордно ниски резултати. Така, без изрично болшинство, канцлерът трябваше да търси съдружната поддръжка на СвДП и Зелените. Проучвателните договаряния сред тях обаче не съумяха да завършат със съглашение, като съществени спънки пред него бяха въпросите за миграцията, климата и европейската политика. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР