Баварският Християнсоциален съюз (ХСС) ще се стреми към значително увеличаване

...
Баварският Християнсоциален съюз (ХСС) ще се стреми към значително увеличаване
Коментари Харесай

Коалиционният партньор на партията на Меркел поиска увеличиение на бюджета за отбрана

Баварският Християнсоциален съюз (ХСС) ще се стреми към доста увеличение на военния бюджет на Германия, заяви в. „ Зюддойче цайтунг “, представен от БГНЕС.

ХСС, който е съдружен сътрудник на партията на канцлера Ангела Меркел – Християндемократическия съюз (ХДС) – е подготвил план за резолюция, който ще бъде прегледан на обичайното зимно съвещание, което ще се организира през януари в бавария. Според документа във връзка с военния бюджет ХСС се ориентира към „ поставената от НАТО цел за постигане разноските за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт “.

В партията са на мнение, че Германия има потребност от „ боеспособна и модерна войска “. Също по този начин с цел да има добре екипиран, квалифициран и обезпечен, както и осъвременен Бундесвер, би трябвало нарастване на вложенията, които следва да се създадат в области като „ цифровите технологии, възстановяване на транспортните качества, способността за превозване на въоръжения, а също и развиването на мобилни тактически връзки “.

По въпроса за увеличение на военните разноски позицията на ХСС не съответствува с тази на вероятния сътрудник в бъдеща огромна коалиция – Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ), която е срещу растеж на бюджета в тази област. Лидерът на партията Мартин Шулц и сегашният президент на външен министър Зигмар Габриел неведнъж са се изказвали срещу сляпото следване на поставената от НАТО цел за увеличение на военните разноски. Този въпрос може да стане един от препъни камъните на договарянията за съставяне на ръководеща коалиция, които ще стартират през януари.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР