Баварският Християнсоциален съюз (ХСС) побърза да отрече появилата се в

...
Баварският Християнсоциален съюз (ХСС) побърза да отрече появилата се в
Коментари Харесай

Фалшива информация в Туитър повиши напрежението в германската управляваща коалиция

Баварският Християнсоциален съюз (ХСС) побърза да отхвърли появилата се в Туитър информация, че възнамерява да постави завършек на дългогодишната дясна коалиция с Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, съобщи Ройтерс.

Заместник-председателят на парламентарната група на ХСС в Бундестага Ханс Михелбах съобщи, че новините, които се появиха в обществената мрежа, са „ цялостни нелепости “ и акцентира, че партията му желае да резервира своя съюз с ХДС и да запази обединението.

Дотук се стигна, откакто по-рано отстрани в Туитър, за който се смяташе, че принадлежи на медията „ Хесишер рундфунк ", излезе с информация, че немският вътрешен министър и водач на ХСС Хорст Зеехофер е оповестил края на дясната коалиция във вътрешнопартийно известие.

Броени минути по-късно от медията потвърдиха, че става въпрос за подправен профил.

Говорителят на държавното управление Щефен Зайберт съобщи, че има признаци, че известието в Туитър е дело на създател от сатиричното издание „ Титаник “.

Дотук се стигна, след борба сред съдружните сътрудници във връзка с немската миграционна политика. Лидерът на ХСС Хорст Зеехофер е предложил всички мигранти, които към този момент са се записали като бежанци в други страни от Европейски Съюз, да бъдат връщани назад. Меркел е срещу предлагането, тъй като има вяра, че въпросите за миграцията би трябвало да бъдат решавани на общоевропейско равнище.

Другият съдружен сътрудник на Меркел - Германската социалдемократическа партия (ГСДП) съобщи, че застава зад ХДС и че разногласието сред двете партии би трябвало да бъде позволен допустимо най-бързо.

„ Няма да позволим суматохата на районното държавно управление на ХСС да държи Германия и Европа за заложници “, съобщи водачът на ГСДП Андреа Налес.

„ Управлението на нашата страна не е епизод от " Игра на тронове ", а доста сериозен въпрос. Замесените страни не би трябвало да не помнят това. “, добави немският финансов министър Олаф Шолц.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР