Баскетболният отбор на България претърпя втора поредна драматична загуба и

...
Баскетболният отбор на България претърпя втора поредна драматична загуба и
Коментари Харесай

Драматична загуба спря баскетболния ни отбор от квалификациите

Баскетболният тим на България претърпя втора поредна трагична загуба и в последна сметка отпадна от битката за класиране на международното състезание следващата година. Селекцията на треньора Росен Барчовски отстъпи със 73:76 пред отбора на Босна и Херцеговина в зала " Мирза Делибашич " в Сараево след тройка на звездата на домакините Джанан Муса 1.3 сек. преди края. Три дни по-рано пък нашите паднаха от Литва в Самоков със 70:72, въпреки да водеха до самия край.    

Още преди дуела се знаеше, че на нашите е нужна победа с повече от 10 т. разлика, с цел да изместят босненците от третото място в гр.F (мачът в Самоков приключи 85:75 за противника). До тази нужда се стигна и след изненадващата победа на Чехия по-рано през днешния ден против най-силния отбор в групата - Литва, и то като посетител (83:72).

Проблемите пред българския отбор започнаха още до началото, когато стана ясно, че звездата Александър Везенков и опитният Станимир Маринов няма да моган да играят поради контузии. А в третата четвърт Йордан Минчев стъпи изкривено и също се контузи.

Въпреки това нашите съумяха да наваксат пасив от 11 точки и на собствен ред да поведат с 6. Но най-после физическите им сили се изчерпаха и те изгубиха мача. 

Най-резултатен от националите бе американският гард с български паспорт Дий Бост, който приключи с 24 точки (6 сполучливи стрелби за тройка), а Чавдар Костов с 15 и Димитър Димитов с 14 бяха другите двама с двуцифрен актив. За домакините Миралем Халилович вкара 16, Александър Лазич 14, а Муса завърши с 13.

В крайното клаиране в гр.F на международните квалификации първото място зае Литва с баланс 5 победи и 1 загуба. Другите две места, даващи право на присъединяване в идната фаза са Чехия (3-3) и Босна и Херзеговина (3-3). България остана с 1-5 и отпада. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР