Баскетболният национал Чавдар Костов призна, че бързината и физиката на

...
Баскетболният национал Чавдар Костов призна, че бързината и физиката на
Коментари Харесай

Чавдар Костов: Не сме се сблъсквали с толкова бърз баскетбол

Баскетболният национал Чавдар Костов призна, че бързината и физиката на международния първенец Испания е била в основата на тежкото проваляне с 87:114 в първия кръг на Европейското състезание. 

“Със сигурност разликата можеше да е по-малка. Изпуснахме доста отворени стрелби. Те играят доста бръз баскетбол и ние не можахме да отговорим с нашата игра.

В предните мачове вкарвахме по 70 точки, в този момент имахме 87. Не сме привикнали на толкоз бърз баскетбол, като се изключи Бост и Везенков. Останалите се сблъскваме за първи път с такова високо равнище и движение.

Можехме да сме доста по-агресивни и по-готови за битка, тъй като те преобладаваха в подкошието и оттова стана такава разликата.
 България не устоя на офанзивната мощност на Испания България не устоя на офанзивната мощност на Испания
Всеки си мисли, че Грузия и Белгия са по-лесни противници, само че всички тимове са доста качествени. Всички мачове ще бъдат доста сложни и в случай че не успеем да им отговорим на бързината и физиката, ще е доста комплицирано.

Със сигурност изоставаме в тези връзки и не става с работа за един месец. Това е в много дълготраен проект, само че по този начин момчетата ще видят какво ни липсва. От подрастващите групи до мъжкия народен би трябвало да стартираме да работим по съответен принцип, с цел да сме боеспособни против другите мощни национални тимове ”, сподели Костов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР