Баскетболните първенства из Европа постепенно започнаха да отменят сезоните си.

...
Баскетболните първенства из Европа постепенно започнаха да отменят сезоните си.
Коментари Харесай

Старши треньорът на Барселона пожела промяна във формата на турнирите

Баскетболните шампионати из Европа последователно започнаха да анулират сезоните си. Такова решение към момента не е взето за Евролигата и Лига Ендеса, а старши треньорът на Барселона Светислав Пешич е на мнението, че сезон 19/20 би трябвало да приключи.

" В взаимозависимост от от информацията от испанското държавно управление, ние ще вземем решения, когато подновим тренировки. Имаме три местоположения - Палау и два в спортния град с обособени фитнес зали. Ще забележим. Разглеждаме разновидности за провеждането на подготвителните действия. Моята цел и тази на клуба е да приключим сезона, само че не зависи от нас ", съобщи 70-годишният ментор.

" ФИБА, Евролигата и националните шампионати би трябвало да бъдат прагматични и да имат известна креативност, с цел да знаят освен по какъв начин ще приключим този сезон, а по какъв начин ще стартираме, изиграем и приключим и идващия. Ние не сме НБА, където има единствено една единствена конкуренция ", добави Пешич.

Svetislav Pesic: My goal and that of the club is to finish this seasonhttps://t.co/XOX3PEWMJQ
— Sportando (@Sportando) April 10, 2020 Треньорът е на мнението, че актуалният формат на шампионатите ще бъде сложен за осъществяване за идващия сезон поради очертаващото се забавяне на идната акция.

" Не е елементарно да се оправим и по тази причина е значимо съдействието сред тези три равнища в баскетбола. Мисля, че актуалният формат на шампионатите ще бъде доста сложен за идващия сезон. Сега е моментът да намерим решения, с цел да знаем по какъв начин ще стартираме и приключим идващия сезон, макар че изцяло разбирам, че Евролигата и Лига Ендеса мислят по какъв начин да приключат този проблем ", приключи Пешич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР