Баскетболистите в НБА са против плановете следващата кампания 2020/2021 да

...
Баскетболистите в НБА са против плановете следващата кампания 2020/2021 да
Коментари Харесай

Играчите в НБА са против плановете за 72 мача през следващия редовен сезон

Баскетболистите в НБА са срещу проектите идната акция 2020/2021 да включва 72 мача в постоянния сезон и да стартира на 22 декември. Това съобщи изпълнителният шеф на Асоциацията на играчите Мишел Робъртс.

В петък изтича крайният период, в който притежателите или играчите могат да се откажат от груповия трудов контракт на лигата, а Робъртс сподели пред " The Athletic ", че предлагането се преглежда задълбочено. Тя беше безапелационна, че тази седмица дефинитивно решение от играчите няма да бъде взето.

" Поискахме и получаваме данни от съответните страни и ще работим по контрапредложение допустимо най-бързо. Нямам безусловно никаква причина да имам вяра, че ще имаме решение до петък. Не мога и няма да преглеждам петък като последна дата ", добави тя.

Членовете на Борда на НБА обмислят след Драфта на 18 ноември подготвителните лагери да стартират на 1 декември. Предложението частично е отговор на регистрирания финансов недостиг на лигата от 1.5 милиарда $, породен от пандемията от Ковид-19, в това число загуби от приходите на залите, разноски за образуване на рестартирането на предишния сезон в НБА покрай Орландо и понижените спомагателни доходи.

Робъртс уточни като причина персоналните жертви, направени от играчите по време на миналата акция, визирайки единствено 22-а тима, които възобновиха и приключиха съкратения постоянен сезон преди да се състои естествен формат на плейофите, а Лос Анджелис Лейкърс беше коронован за първенец по-рано този месец.

" Играчи заслужават правото да имат време, с цел да могат да възнамеряват началото на сезона толкоз скоро. Преобладаващият отговор на баскетболистите, който получих на това предложение, беше негативен ", сподели още Робъртс.

Според американските медии, огромна част от играчите желаят новия сезон да стартира на 18 януари 2021 година.

Баскетболистите желаят също нарастване на тавана на заплатите и упорстват за по-късна дата, с цел да окажат напън върху управлението на лигата. 30 декември е крайният период, в който играчите или лигата могат да се откажат от актуалното групово съглашение, което урежда тавана на заплатите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР