Баскетболистът на Лос Анджелис Клипърс Кауай Ленард загуби делото, което

...
Баскетболистът на Лос Анджелис Клипърс Кауай Ленард загуби делото, което
Коментари Харесай

Кауай Ленард загуби дело за авторски права срещу Nike

Баскетболистът на Лос Анджелис Клипърс Кауай Ленард загуби делото, което беше завел против стилния колос за спортни артикули Nike. То беше обвързвано с правата върху логото на марката на играча, което носи името " Клоу " ( " Лапата " ) и съставлява голяма длан, която съчетава буквите на играча К и L, както и номера, с който той играе - 2. Крилото заведе делото през юни 2019 година, тъкмо когато оказа помощ на Торонто Раптърс да завоюва купата в НБА.

Ленард беше клиент на Nike в интервала от 2011 до 2018 година. Той твърдеше, че самичък е измислил дизайна на логото, когато е бил колежанин и затова той би трябвало да придобие правата върху него.
Дизайнът, който е най-разпространен и който сега се употребява от продуктите с марката на играча, обаче е леко изменен. Той се употребява от 2014 година, а от Nike потвърдиха пред съда, че модификацията е утвърдена от баскетболиста.

" Кауай вложи сърцето и душата си в правенето на това лого и е разбираемо, че е отчаян от решението на съда, което присъди правата върху него на Nike, а не на него ", съобщи юристът на Ленард Питър Гинсбърг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР