Баскетболистът Александър Везенков благодари за признанието, след като получи приза

...
Баскетболистът Александър Везенков благодари за признанието, след като получи приза
Коментари Харесай

Александър Везенков за наградата Спортен Икар: Благодаря на всички българи, които вярват в мен

Баскетболистът Александър Везенков благодари за признанието, откакто получи наградата " Спортен Икар " за 2022 година на Фондация " Български спорт ".

" Спортен Икар " за 2022 година. Благодаря на Фондация " Български спорт " за признанието и на всички българи, които имат вяра в мен. Усещам поддръжката Ви, където и да съм! Тя е най-голямата ми мотивация! ", написа Везенков в профила си във " Фейбук ".

Той не участва на церемонията, защото довечера има мач със своя отбор Олимпиакос в Евролигата по баскетбол за мъже. Наградата му получи президентът на БФБаскетбол Георги Глушков персонално от министър Весела Лечева.

2022 година е една от най-хубавите в кариерата на Александър Везенков досега. Той е избиран за МВП в съвсем всеки мач, в който играе, а към този момент два пъти беше и състезател на месеца в Евролигата. От шампионата дефинираха изявите на българина като " едно от най-доминиращите представяния при започване на сезона ".

С Олимпиакос в Евролигата влезе в идеалния тим на шампионата за сезон 2021/2022 и изведе клуба до Финалната четворка. В календарната година към този момент има шест оценки за МВП на кръга.

Доминацията му в Гърция също е много огромна - шампионска купа, Купа на Гърция и Суперкупа. Везенков бе определен за Най-полезен играч в гръцкото състезание и влезе в идеалния тим на шампионата. Той получи и наградите за " Най-прогресиращ състезател " и " Най-популярен баскетболист " в Гърция.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР