Бащи от Варна протестираха в защита на правата им, като

...
Бащи от Варна протестираха в защита на правата им, като
Коментари Харесай

Бащи протестираха във Варна с искания за споделено родителство

Бащи от Варна стачкуваха в отбрана на правата им, като родители. Те се събраха на мирна проява пред постройката на Окръжния съд с претенции за споделено родителство.

Протестът е в памет и на грубо убития Пейо Пеев. Протестиращите татковци упорстват за по-либерален режим на рандеву, с цел да прекарват повече време с децата си.

" Не съм виждал детето си от година и половина, освен с помощта на някогашната ми брачна половинка, а и с помощта на съдиите. Искам да си практикувам родителските права, желая да вземам участие в живота на детето си. Затова сме тук. Историята на Пейо Пеев е безусловно идентична на бащите, които сме се събрали тук ", съобщи Илиян Иванов.

Според протестиращите татковци би трябвало да има незабавна смяна на фамилния кодекс, тъй като той е напълно в поддръжка на майките.

" За да можем да имаме право да виждаме децата си, а и освен ние да имаме, а и децата ни да имат бащи. Дискриминацията на бащите е очевадна. Аз нямам право да излизам от Варна на 15 километра, до момента в който на майката се дават всички права ", показа Иво Дошев.

Репортер: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР