Бащата на стрелец от училище в Мичиган, който уби четирима

...
Бащата на стрелец от училище в Мичиган, който уби четирима
Коментари Харесай

Осъдиха баща на ученик, застрелял деца

Бащата на стрелец от учебно заведение в Мичиган, който умъртви четирима възпитаници, е наказан за непредумишлено ликвидиране.

Съдебният развой разбра, че 47-годишният Джеймс Кръмбли е пренебрегнал потребностите на психологичното здраве на 15-годишния си наследник, купувайки му револвера, който е употребявал при нападението през ноември 2021 година, оповестява BBC.

Съдебните заседатели се съвещаваха малко повече от ден, преди да стигнат до присъдата., откакто беше съдена по същите обвинявания. Джеймс Кръмбли беше в съда в четвъртък вечерта за присъдата и наподобява не реагира доста, до момента в който тя беше прочетена.

Делото против семейство Кръмбли бележи първия път, когато родителите са упрекнати в непредумишлено ликвидиране поради ролята на детето им в пукотевица в Съединени американски щати.
Техният наследник, Итън, умъртви състуденти Тейт Майър, 16; Хана Света Юлиана, 14 г.; Медисин Болдуин, 17, и Джъстин Шилинг, 17. Седем души също бяха ранени при стрелбата. Той излежава присъда пожизнен затвор без право на подмяна.

Стив Сейнт Джулиана, бащата на Хана, сподели в четвъртък вечерта, че наказателното гонене на Кръмбли е " единствено началната стъпка ", когато става въпрос за справяне с насилието с оръжие в Съединени американски щати.

„ Нашите деца умират всекидневно в всеобщи убийства и ние вършим доста малко по въпроса “, добави той.

„ Можем да изпратим хора на Луната, можем да построим небостъргачи, големи монументи като язовира Хувър и не можем да предпазим децата си в учебните заведения. “

Прокурорът Карън Макдоналд, говорейки на конференция с родителите на четирите жертви, сподели, че присъдата " не връща децата им, само че бележи миг на отговорност ".

„ Тези родители [Кръмбли] можеха да предотвратят тази покруса единствено с минимум старания “, сподели тя.

По-рано тази седмица в заключителните си причини пред правосъдните заседатели от шестима мъже и шест дами госпожа Макдоналд назова нападението в Оксфордската гимназия „ предотвратимо и предвидимо “.

Тя добави, че дейностите на Джеймс Кръмбли са били „ редки и груби “.

„ Родителите и притежателите на оръжие имат отговорност да предотвратят достъпа на децата до смъртоносни оръжия “, сподели Ник Суплина, от групата за покровителство Everytown for Gun Safety, в изказване, добавяйки, че присъдата „ в допълнение акцентира това сериозно обвързване за отговорно владеене на оръжие “.

Семейство Крамбли бяха упрекнати от полицията няколко дни след убийствата.

Първоначално родителите трябваше да бъдат съдени дружно, само че през ноември желаеха обособени процеси.

Присъдите на двамата би трябвало да бъдат произнесени на 9 април. Обвинението за непредумишлено ликвидиране носи наказване до 15 години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР