Бащата на Новак Джокович - Сърджан, разбираемо коментира доста емоционално

...
Бащата на Новак Джокович - Сърджан, разбираемо коментира доста емоционално
Коментари Харесай

Бащата на Джокович: Синът ми е новият Спартак!

Бащата на Новак Джокович - Сърджан, разбираемо разяснява много прочувствено протичащото се с неговия наследник в Австралия. Световният №1 в тениса бе арестуван през вчерашния ден на летището в Мелбърн и бе настанен в хотел на имиграционните служби, откакто се оказа, че е извадил неверна виза за влизане в страната.

Заради липса в нея на " здравно изключение " за неваксиниране против COVID-19 (с каквото сърбинът възнамеряваше да взе участие на Australian Open) тя бе анулирана и граничните управляващи желаеха депортирането му назад в Европа. Засега този развой беше стопиран след импортирана тъжба в съда, който ще се произнесе дефинитивно най-рано в понеделник. Дотогава 20-кратният първенец от Големия шлем ще остане затворен в " Парк Хотел " в мелбърнското предградие Карлтън.

" Синът ми е държан като пандизчия, само че той в никакъв случай не е бил по-свободен - съобщи Джокович-старши пред белградския в. " Телеграф ". - От този миг Новак се трансформира в знак! В водач на свободния свят, на бедните и онеправданите страни и хора. Моят наследник сподели, че даже и една дребна, само че героична страна като Сърбия може да има най-хубавия тенисист и състезател на всички времена и че истината не може да бъде скрита. Днес той може да е в пандиза, на следващия ден може да е в окови, само че истината е като водата и тя постоянно намира метод да излезе нескрито. Новак е като Спартак на новия свят! Той не толерира неправдата, колониализма и лицемерието, а се бори за тъждество на всички хора по света, без значение от цвета на кожата им, без значение на кой Бог се кланят и без значение какъв брой пари имат. "

Не толкоз прочувствено обстановката със своя сътрудник разяснява някогашният №1 в света и също притежател на 20 трофеи от Шлема Рафаел Надал. Испанецът, който преди Нова година прекара коронавирус, е в Австралия още от предходната седмица и към този момент взе участие в шампионата от категория " АТР 250 " в Мелбърн.

След днешната си победа над Рикардас Беранкис с 6:2, 7:5 във II кръг ветеранът от Манакор бе помолен да показа мнението си за най-обсъжданата тематика в света на тениса сега. Надал съобщи:

" Според мен протичащото се не е хубаво за никого. Няма по какъв начин да имам ясно изразено мнение по тематиката, тъй като не съм осведомен с всички детайлности. Ситуацията наподобява комплицирана. Единственото, което мога да кажа, е, че през последните две години всички прекосяваме през много сложен интервал и доста фамилии страдат поради пандемията. Нормално е хората в Австралия да се ядосат, защото те минаха през няколко доста прецизни локдауни и доста австралийци нямаха опция да се приберат вкъщи. Лично аз имам вяра на това, което споделят медицинските специалисти. Ако те считат, че е належащо да се имунизираме - по този начин да бъде. Аз прекарах COVID-19, а също така съм имунизиран с две дози. При това състояние никой не би имал проблем да играе тук. Това е единственото, което е изцяло ясно. Не мога да дам мнение по отношение на останалите неща, защото, както споделих, не разполагам с цялата информация. Единственото несъмнено е, че в случай че си имунизиран, ще можеш да играеш умерено освен в Австралия, само че и по целия свят. Мисля, че би трябвало да съблюдаваме разпоредбите, защото светът към този момент страда задоволително. "

Запитан дали това значи, че поучава Джокович да се имунизира, Рафа отвърна:

" Не насърчавам никого да прави каквото и да е. Мисля, че всеки има правото самичък да реши какво е най-добре за него. В същото време обаче има правила и в случай че не желаеш да се ваксинираш, може да имаш проблеми. Това е ситуацията. Предвид обстоятелството какъв брой доста животи лиши тази болест, мисля, че единственият метод да спрем пандемията, е да се имунизираме. Това е мнението на специалистите и не мисля, че разполагам с компетенцията да им опонирам. Мисля, че в случай че Новак искаше, щеше да играе в Австралия без проблем. Той взе своето решение, което е право на всеки човек, само че решенията имат последици. Разбира се, че тази обстановка не ми харесва. До известна степен скърбя за него. В същото време обаче той бе наясно с следствията още преди месеци и взе своето решение. "

 

ХУМОР И САТИРА

Придобиващата трагикомични измерения сага с пътуването на Новак Джокович до Австралия и недопускането му в страната, несъмнено, стана обект и на безбройни мнения, смешки и закачки в обществените мрежи. Естествено мненията са поляризирани, а тематиката е плодородна за националното творчество и даже рекламния бизнес.

От нискотарифната самолетна компания " Райънеър ", да вземем за пример, се възползваха от мига и предложиха да обезпечат полет назад до дома, осмивайки обстановката на Ноле:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР