Бащата на Майкрософт Бил Гейтс разкри коя е най-големият му

...
Бащата на Майкрософт Бил Гейтс разкри коя е най-големият му
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Да изгубя мобилната надпревара срещу Android е най-голямата ми грешка

Бащата на Майкрософт Бил Гейтс разкри коя е най-големият му неуспех в ново изявление. Той дефинира загубата на надпреварата против Android като “най-голямата неточност, която съм правил в миналото “. Това разобличаване стана на събитие на Village Global. Той засегна тематиката като част от по-голяма полемика за изборите, които е правил в Microsoft.

“Знаете ли, в софтуерния свят, изключително при платформите, има пазари, на които спечелилият взима всичко. Най-голямата неточност, която съм правил, е неверният ми метод, който направи, тъй че Microsoft да не е това, което Android e. Android е общоприетата опция на Apple. Това по натурален път трябваше да бъде извоювано от нас. Наистина спечелилият прибира всичко. Ако имаш половината приложения, 90% от приложенията, ти отново вървиш към неуспеха. Има място единствено за една операционна система, която не е на Apple. Какво ни коства това? $400 милиарда щяха да са в компанията M, вместо в компанията G. ”, споделя той.

Той споделя част от виновността със Steve Ballmer, който е изпълнителен шеф, когато iOS и Android влизат в конкуренцията за мобилните устройства на хората. Когато Балмър е запитан за стартирането на iPhone, той се изсмял и споделил, че неналичието на клавиатура ще накара бизнес потребителите да отхвърлят новото устройство.

Тогава Microsoft е в по-добра позиция, поради своята разработка Windows Mobile. Провалът им се дължи навръх неприятния метод към устройства с тъчскрийн. Когато Android към този момент набира известност, те към момента се борят да предложат операционна система, която да отговори на новите потребности на хората.
Въпреки проблемите, по време на ръководството на Satya Nadella се набира някаква инерция
По-отвореният метод към софтуера и развиването на cloud бизнеса оказват помощ за това. От последния отчет за облагите на корпорацията излиза наяве, че тя към този момент надминава пазарна капитализация от $1 трилион.

Според Гейтс, Windows и Office не престават да бъдат доста мощни активи на M$. Той обаче признава, че лидерското място при мобилните устройства е щяло да направи компанията му водещата, а не една от водещите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР