Бащата на Кирил Петков бе на протеста в защита на

...
Бащата на Кирил Петков бе на протеста в защита на
Коментари Харесай

Бащата на Кирил Петков луд като него: Ще се жертва да има правителство! Той е история!

Бащата на Кирил Петков бе на митинга в отбрана на отиващото си държавно управление минути откакто Политическа партия върна мандата на президента Румен Радев, предава Народоосвободителна въстаническа армия.

„Естествено, че ще го поддържам до последно. Естествено може би 90% от бащите същото ще кажат като мене. Това не е мъжество. Аз бих дал всичко за сина си. Страшно съм непосредствен с него и му поисквам триумф по пътя, по който е тръгнал“, споделя Петко Петков.

Допълва, че този път е сложен, само че верен. Не икономисва грешките, които е видял в ръководството на сина си.

„Неговата неточност беше, че със съставянето на тази комплицирана коалиция – да се построи като една постройка – е доста комплицирани. И той се опита да направи едно общо нещо, само че може би в случай че беше умел политик, щеше да го напарви. Щеше да си играе с опозицията. Но той реши, че само водещите са правилата му: „Не на корупцията“. За него хора, които са окрали страната, са терористи, с които не би трябвало да се преговаря“.

Петко Петков споделя, че синът му е споделял за компликациите, граничещи с неспособност да направи това, което желае. „Всеки в тази коалиция дърпаше някакви конци и невиждащи се от естествените хора лостове и всички му пречеха. Свалиха го, тъй като той прекрачи тези червени линии“.

Бащата обаче вижда и неоспорим триумф на сина си. „Той направи няколко неща, които ще останат в историята – че прекъсна зависимостта от Русия, че изгони съветските шпиони, които бяха в България, макар че знаеше, че от това ще има огромни политически негативи. Днес направи, че потече азерски газ“.

По думите му Петков е считал, че държавното управление би трябвало да продължи, тъй като с всеки месец е щяло да прави още и още. „Ако беше останал още време, щеше да стигне и до Гешев“, безапелационен е Петко Петков.

Според него задкулисието у нас е обхванало всички равнища. „Това е необикновено.Но задкулисието сме и ние“, акцентира той, разказвайки какъв брой хора са се обаждали да го молят синът му да назначи техните деца някъде. „Ако това мислене не можем да изкореним, няма по какъв начин да продължи. Всеки да си е на позицията, на която си тежи – това е малко химеричен свят, за който всички си мечтаем. Но в случай че нямаме фантазии, няма по какъв начин да стане“.

Петков показа, че е изпитал оскърбление от нападките и „помията“, която се е изляла върху сина му и цялото семейство. Той осъзнава, че българският народ е супер колеблив, само че показа мнението на сина си, че за България са пагубни нови избори, защото ще изпаднем в рецесия. За това се е и отказал да бъде министър председател в кабинет с първия мандат след вота на съмнение.

„Кирил е подготвен на жертва да има държавно управление. Направиха хиляди договаряния. Той, в случай че купуваше депутати, щеше да има държавно управление. Той приказва с тях като с естествени хора“, уточни бащата на премиера в оставка.

Със сина си споделя, че са другари. Кирил се поучава с него, а в случай че не е склонен със съвета на татко си, бащата поддържа неговото решение. „ Знам какво му е на душичката и то не е, че няма да е министър-председател, а че хвърлиха България в една политическа рецесия “.

С концепцията за една друга България татко и наследник идват тук преди 10 години. „Това ще е първият министър председател в новата ни история, който ще излезе по-беден, в сравнение с като влезе в политиката“, добавя Петко Петков.

Според него българите може да ни сплоти желанието децата и внуците ни да живеят в естествена страна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР