Бащата на , Калоян Абрашев обяви, че със съпругата му

...
Бащата на , Калоян Абрашев обяви, че със съпругата му
Коментари Харесай

Бащата на Амая обяви, че ще предриеме съдебни мерки спрямо фирмата, отговаряща за медицинския транспорт

Бащата на, Калоян Абрашев разгласи, че със брачната половинка му ще подхващат правосъдни ограничения по отношение на компанията , отговаряща за медицинския превоз . В прочувствена обява във Фейсбук, в която споделя за последните часове на момиченцето , той благодари на медиците от Детското поделение на Националната кардиологична болница за положените грижи, както и на всички , които са им протегнали ръка в сложния миг. Опечаленото семейство ще подари събраните средства за други нуждаещи се деца, както и за инсталация. А за какво са решили да подхващат правосъдни дейности , Абрашев изяснява:

„ Мили хора,

Ще се опитам да ви опиша по какъв начин от компания, която мислехме, че е „ избавител “ се оказа, че сме наели компания „ палач “. Става въпрос за. Накратко, това е компания, която се е специализирала в организирането и превозването на пациенти. Както е написано на страницата им: „ Горди сме, че имаме 100% успеваемост “. Е да, но доскоро.

Тяхната организация беше такава, че медицинският им аероплан излиташе от летището Лион Брон и кацна на летище София в понеделник. Също в понеделник от Истанбул със автомобил потегли цялото животоспасяващо здравно съоръжение, което щеше да бъде нужно за полета, съоръжение, което трябваше понеделник вечерта да бъде доставено на летище София. Вторник с полет от Истанбул, идващ в 09:00 часа, дойдоха двамата турски лекари, които трябваше да бъдат с нас на полета. Вторник е, към 10:00 и тръгваме от Националната кардиологична болница с кола за спешна помощ.

В колата за спешна помощ сме аз, Амая, двама доктори от Националната кардиологична болница и двамата медици, които ще бъдат с нас на полета. Пристигаме всички на летище София и се стартира образуване на пренасяне на Амая от колата за спешна помощ във самолета и получаваме въпрос от задграничните медици: „ Къде е оборудването? “.

Тези хора изобщо не бяха на ясно къде е оборудването, с което същите щяха да работят. Настана суматоха и всички започнахме да звъним да намерим оборудването. Цялото летище беше проведено да търси животоспасяващото съоръжение. След може би петнадесет минути, се откри, че същото е доставено в понеделник вечерта…на Централна жп гара в София. Компанията е наела някакъв юноша по бяла тениска с грейка, без безусловно никакъв приказваме британски да закара оборудването и той е объркал „ летище “ с „ гара “.

Нямахме време да реагираме и трябваше да се върнем с дребната, с колата за спешна помощ назад до болничното заведение. Д-р Печилков, управляващ организацията от българска страна ни сподели, че това преместване като парцалена кукла от системи в болничното заведение към кола за спешна помощ и извънредно рисково, и за пръв път става очевидец пациент да се връща назад.

След 5-6 часа започваме отначало цялата интервенция към този момент с оборудването при нас в болничното заведение. Отново тръгваме с колата за спешна помощ за летището. Влизаме на летището, колата за спешна помощ стопира до самолета и процедурата се повтаря, и се допуска, че няма какво да се обърка. Е да, но не. При свързване на апарата за обдишване, който е безусловно жизненоважен турските медици откриват, че накрайникът, свързващ апарата и самолета, не съответстват. Турските медици изобщо не бяха наясно какъв е нужният накрайник и от кое място да го вземат, с цел да се свърже към самолета. Въпреки напъните на няколко служби на летището въпросният накрайник по този начин и не съумя да се откри.

За повторно трябваше да се връщаме в болничното заведение. Към 19:50 пристигнахме в Националната кардиологична болница и единият турски доктор ми споделя: „ Съжалявам, не знаем от къде да намерим въпросният накрайник, не можем да кажем по кое време ще летим “. Попитах ги: „ Добре де, вие сте медиците, виновни за апаратурата и за грижите за Амая, до момента в който летим. Нито сте си създали труда да се позаинтересувате къде е оборудването ви, което също като вас дойде от Истанбул, нито сте се заинтересували дали същото това съоръжение ще работи във самолета, за какво? “ Отговорът беше: „ Съжалявам “.

Към 21:30 ни се обадиха от Националната Кардиологична болница и ни споделиха, че положението на Амая внезапно се е влошило към 21:00 и малко по-късно е умряла.

Едно голямо благодаря на безусловно всички лекари от Детското поделение на Националната Кардиологична болница. Въпреки, че медиците ни споделяха истината в очите, че шансът тя да живее е най-малък и че във всеки един миг може да се случи най-лошото, същите те не спираха до финален мирис да вършат всичко по силите си тя оцелее, да оцелее най-малко до полета. Сърчицето й се е борило до дъно.

Мили хора, Амая към този момент не е измежду нас, само че нейната идея ще продължи. Амая сплоти целият народ в идеята да вършим положително и ние със брачната половинка ми ще продължим да го вършим, сигурен съм, че и всички вие. Всички средства, дарени за Амая, ще ги дарим за други нуждаещи се деца, както и за инсталация. Относно компанията, отговаряща за медицинският превоз, считаме да предприемем ограничения в съда. Такова безумно неглижиране на човешки живот съгласно нас не би трябвало да бъде оставяно безнаказано.

Мили хора, погребението на Амая ще се състои в моето родно село Енина, община Казанлък в петък на 01.03.2024г от 13:00.

Благодаря ви за изключителната поддръжка. Въпреки, че не съумях да спася дъщеричката ми, ви приканвам никой от вас да не се отхвърля за нищо на света в името на децата си. Поклон пред вас!

Почивай в мир, блага Амая. Знай, че мама и тате доста те обичат! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР