Бащата на изчезналия Сашко от Перник се е подложил на

...
Бащата на изчезналия Сашко от Перник се е подложил на
Коментари Харесай

Бащата на изчезналия Сашко е издържал тест с полиграф

Бащата на изчезналия Сашко от Перник се е подложил на полиграф. Александър Цветанов прекара повече от 4 часа в полицейското ръководство в Перник.

Освен че се е подложил на детектор на лъжата, са обсъждали и по какъв начин тъкмо да продължи издирването и следствието.

Във Facebook профила си той написа:

" Детекторът на лъжата сподели, че споделям Истината, само че това не е от голяма важност за мен, тъй като синът ми го няма! Сашо, върни се към този момент! ".



По-рано през днешния ден Александър Цветанов прикани хората да се молят.

" Силата на общата молитва е доста значима! Да се помолим през днешния ден Сашо да се завърне! ", написа той.

Майката на детето е призована на разпит в качеството си на очевидец, а съгласно бащата синът му е похитен.

От прокуратурата са безапелационни, че досега няма събрани данни Сашко да е жертва на закононарушение, само че работят по всички версии и нито една не е изключена.

От през днешния ден оперативно-издирвателните дейности по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов не престават под нова форма и ново систематизиране на силите и средствата, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Сашко, който е аутист и е хиперактивен, изчезна на 11 ноември към 16 часа, откакто е бил на разходка с татко си - нотариуса от Брезник Александър Цветанов. Детето е оповестено за общодържавно търсене, а ГДБОП задейства системата " AMBER Alert " за първи път от въвеждането й в България преди съвсем пет години. Въпреки огромната интервенция, която продължава към този момент седмо денонощие, от детето няма и диря. То не е засечено и от нито една от 270-те камери за видеонаблюдение в Перник.

Специалисти ревизират още веднъж и по-обстойно труднодостъпни места, които предврително няма да ги оповестяват. Шейсет чиновници на Министерство на вътрешните работи не престават издирването, а присъединяване взимат сили и средства на ОДМВР-Перник, Благоевград и Кюстендил, както и сили на ГДНП.

Доброволците, които се включиха в издирването на 12-годишния Александър, обаче, приключват огромните търсения. Причината е, че към този момент седми ден няма диря от детето и все по-малко хора се отзовават в помощ за търсенето и поради утежняването на времето, заяви пред Българска национална телевизия Станислав Фердов, координатор на част от доброволците. Въпреки това доброволците остават в подготвеност да реагират при съществуване на горещи сигнали за местоположението на Александър.

Криминалистите търсят нови очевидци и хора, който биха дали информация за детето. От началото на акцията са проверявани приблизително по 50 сигнала от жители на денонощие. До момента са разпитани над 12 очевидци, фамилията на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чийто данни могат да оказват помощ в издирването. Проведени са голям брой беседи и диалози с неговия татко. Назначени са две експертизи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР