Бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов – Цецко Йомов,

...
Бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов – Цецко Йомов,
Коментари Харесай

Съдът пусна под гаранция от 15 000 лв. бащата на футболиста Георги Йомов -

Бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов – Цецко Йомов, излиза под парична гаранция от 15 000 лева, реши Софийският градски съд.

Йомов-старши и другият му наследник бяха арестувани след в София. При нея двама мъже бяха ранени, като по-късно стана ясно, че спорът е бил поради паркомясто.

Бащата на футболиста е упрекнат за това, че се е заканил с ликвидиране на единия от потърпевшите, като извадил револвер, насочил го към мъжа и му споделил: " Ще ти пръсна главата “, както и за хулигански дейности.

По случая за 24 часа бяха арестувани бащата и братът на футболиста. По-късно прокуратурата повдигна обвиняване на 43-годишния Цецко Йомов, създал изстрелите. 

Днес въззивният съд се съгласи с множеството доводи на първоинстанционния и не анулира, а единствено промени определението на СРС, като вместо домакински арест взе парична гаранция.

Софийски градски съд одобри, че от събраните доказателства може да се направи извод, че Йомов е причинител на закононарушението, само че посочи, че има данни по какъв начин дейностите му са подбудени от пострадване на синовете му и е налице персонален претекст. Градският съд отчасти се съгласи с доводите на СРС, че съществува заплаха от осъществяване на ново закононарушение, само че не с такава активност, с цел да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Липсва и нараснала социална заплаха, защото на потърпевшите са нанесени единствено леки телесни повреди. Освен това Йомов-старши непринудено е предал оръжието, отишъл е самичък в полицията, има чисто правосъдно минало и няма други противоправни прояви досега.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР