Бащата на британския премиер Борис Джонсън е получил френско гражданство,

...
Бащата на британския премиер Борис Джонсън е получил френско гражданство,
Коментари Харесай

Бащата на Борис Джонсън получи френско гражданство

Бащата на английския министър председател Борис Джонсън е получил френско поданство, съобщи БГНЕС.

Роден в Англия от майка французойка, Стенли Джонсън е подал молба за натурализация през ноември 2021 година пред генералния консул на Франция в Лондон, написа френският „ Поан “.

Пред BFM TV Стенли Джонсън, който е някогашен евродепутат, описа за кръвната връзка, която го свързва с Франция:

„ Изглежда, че постоянно съм бил французин, само че бе належащо да го заявя. Това ми споделиха нотариусите преди няколко години, че съм французин по линия на майка ми, баба ми и съм задължен да го заявя “.

Така 81-годишният мъж получи европейски паспорт и споделя, че е благополучен да резервира тази „ връзка “ с останалата част от континента:

„ Много съм благополучен. Отново присъединявам себе си към членовете на Европейския съюз, това е доста добре.

„ Това също по този начин има значение на алегорично, сантиментално равнище, тъй като майка ми е родена във Версай. Нейната баба, цялото семейство са били там, тъй че за мен е изключително значимо да заявя една част от моята еднаквост “, прибавя консерваторът.

Стенли Джонсън се опълчи на Brexit през 2016 година, преди да се откаже от своето решение:

„ Бях един от първите английски жители, назначени в Комисията през 1973 година, по-късно бях определен за член на Европейския парламент, тъй че е правилно, че от професионална позиция, аз бях безусловно за икономическия съюз. Но след гласуването за „ Брекзит “, аз одобрих. „ Попитан за реакцията на сина си Борис Джонсън, той не „ мисли”, че би могъл да го е обидил:

„ В продължение на 25 години той имаше американско поданство, тъй като е роден там. Човек не може да отхвърли всички връзки със страната, в която е роден “.

Припомняме, че Джонсън-баща се прочу е нас с това, че наруши строгия локдаун по време на пандемията, като долетя със аероплан в България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР