Бащата на баскетболиста от НБА Енес Кантер е осъден на

...
Бащата на баскетболиста от НБА Енес Кантер е осъден на
Коментари Харесай

Бащата на баскетболиста Енес Кантер е осъден на 15 години затвор в Турция

Бащата на баскетболиста от НБА Енес Кантер е наказан на 15 години затвор от турското държавно управление. Мехмет Кантер е разгласен за " член на терористична група ". Заповедта за арест към този момент е издадена и се чака той да бъде арестуван, когато се прибере в Истанбул, заяви организация " Анадолу ".

Енес Кантер съобщи, че дейностите на държавното управление против татко му са поради непрекъснатите му рецензии към ръководството на Реджеп Тайип Ердоган. Баскетболистът на " Ню Йорк никс " е един от отявлените съперници на турския президент, като го разгласи за " деспот " и " Хитлер на новото време ".

" Каквото и да се случи, ще продължа да се борят за човешките права и свободата на словото, за свободата и демокрацията. Ще не отстъпвам това, в което имам вяра. Това, което се пробвам да върша, е да бъдат гласът на всички тези почтени хора ", сподели Енес Кантер в изказване до " Блийчър отчет ".

Центърът на " Никс " съобщи, че не е разговарял с татко си или различен член на фамилията. По думите това би ги сложило под заплаха.

В края на предходната година турски прокурор изиска четири години затвор за звездата на турския баскетбол. 26--годишният състезател, който е роден в Цюрих, беше упрекнат в засегнатост към Ердоган. В обвиняването беше посочено, че баскетболистът е употребявал " Туитър ", с цел да " оклевети и осмее " турския водач.

През май 2017 година турските управляващи анулираха неговия чуждестранен паспорт. Той беше арестуван на летището в Букурещ, до момента в който се опитваше да се прибере вкъщи за благотворително събитие. Впоследствие баскетболистът се насочи към Лондон, а оттова отпътува за Съединени американски щати.

Кантер беше разгласен от турски съд за " дезертьор " поради поддръжка към живеещия в Съединени американски щати свещеник Фехтуллах Гюлен, който Анкара упрекна в организирането на несполучливия опит за прелом през 2016 година Няколко дни по-късно правосъдното министерство изиска интернационална заповед за арест за баскетболиста.

През лятото на 2016 година фамилията на Кантер се отхвърли от него поради поддръжката му към Гюлен. Това стана посредством ръчно написано писмо, оповестено в турските медии. В него бащата на играча декларира, че синът му е облъчен и замаян от придвижването на Гюлен.

Самият Мехмед Кантер беше арестуван за пет дни през предходната година, като беше разследван за опита за прелом от 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР