Баща и син успяха да прекосят Атлантическия океан със собственоръчно

...
Баща и син успяха да прекосят Атлантическия океан със собственоръчно
Коментари Харесай

Българите, прекосили Атлантическия океан, сами си направили лодката

 Баща и наследник съумяха да прекосят Атлантическия океан със собственоръчно направена гребна лодка. Стефан Иванов и 16-годишният му наследник му Максим прекараха 105 дни в намерено море. 

Въпреки заплахите и стотиците незнайни в намерено море, Стефан съумява да съобщи пристрастеността си по плаването на своя наследник. Двамата потеглят на най-голямото премеждие в живота си с лодка, направена в гаража. Те са и първите българи, осмелили се да прекосят Атлантика единствено с гребане.

" Тя е супер дребна лодка. Представете си за 100 дни човек да може единствено на това нещо да стои, като капсула ", споделя Максим.

" Направихме я в гаража си – със смола и фибростъкло. Пласт по слой, с цел да бъде здрава и устойчива като галактическа капсула ", разкри Стефан.

Въпреки, че е саморъчно съединена, лодката има голям брой преимущества. " Добавихме система за навигация, сателитна връзка. Малко по малко тя закупи тип на галактически транспортен съд, в сравнение с лодка ", сподели Стефан.

Пътувайки към крайбрежията на Барбадос, двамата смели мъже постоянно се изправят пред провокации.

" То е в действителност нещо много странно и в действителност мъчно. Нямаш свободата да се разхождаш, където поискаш  - ти си затворен в едно малко пространство ", добави Максим.

Подготвят и избавителни разновидности, в случай че морето стане прекомерно неспокойно. " При доста мощен вятър и талази използваме парашут, който е особено основан за вода. Прикрепя се с въжета към самата лодка ", уточни Стефан.

Над 80 дни мореплавателите не виждат никого. Дори посрещат и рождените си дни сами, в средата на океана. Почерпката им се състои от риба, с която се изхранват по време на цялото пътешестване.

Със своето странствуване Стефан и Максим се надяват да разпространяват тематиката за донорството и да накарат повече хора да се замислят по тази причина, че могат да оказват помощ на близките, приключва " Нова ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР